Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

"Det første, jeg vil gøre, er at tage en runde med ledelserne af de mange enheder, og derefter vil jeg snarest besøge alle enhederne for at møde medarbejdere og studerende i øjenhøjde," fortæller den kommende dekan, professor Niels Christian Nielsen.

25.06.2013 | Navnenyt, Alle grupper, Alle AU-enheder

Mød den nye dekan på Science and Technology

6. august skifter Niels Chr. Nielsen titel fra centerleder på iNANO til dekan for Science and Technology. Men allerede nu har han gjort sig mange tanker om skiftet og om det hverv og hovedområde, han overtager. Få et indblik i, hvad den nye dekan tænker i interviewet her.

Dekanatet. Fra venstre: Berit Eika, Michael Hasenkam, Lise Wogensen Bach, Ole Steen Nielsen, Anders Roed, Steen Harrit Jakobsen, Ulla Krag Jespersen og Allan Flyvbjerg. Foto: Lise Balsby/AU Kommunikation.
Dekansekretariatet. Fra venstre: Kirsten Brusgaard, Karin Søgaard Sørensen, Henry Andreasen, Maiken Rose Hjortbak, Lene Bøgh Sørensen, Tina Hjort Hansen, Peter Bach Wolf, Liza Strandgaard, Elsebeth Lebeck, Pernille Kallehave og Anders Roed. Foto: Lise Balsby/AU Kommunikation.

25.06.2013 | Alle grupper, Administrativt, Health

Mød dekanatet og dekansekretariatet

I dekanatet og dekansekretariatet har medarbejderne fokus på hovedområdet som helhed med hensyn til ledelse, udvikling og drift. Her arbejdes for og med hele det sundhedsvidenskabelige felt, ofte på tværs af institutter og faggrupper. Og så har dekanatet og dekansekretariatet et særligt fokus på relationen til sundhedssektoren.

”Jeg kommer til at overtage ledelsen af hovedområdet på et tidspunkt, hvor vi er inde i en meget spændende og positiv udvikling," udtaler den nye dekan, professor Niels Christian Nielsen, som i dag er centerleder på iNANO.

25.06.2013 | Navnenyt, Alle grupper, Alle AU-enheder

iNANOs centerleder bliver ny dekan

Professor Niels Chr. Nielsen, centerleder for iNANO, skal i de næste seks år stå i spidsen for Science and Technology. Et rigtigt og visionært valg, siger hans forgænger på posten.

Alkohol gør dig mere modtagelig for høfeber, fordi alkohol kan dehydrere dig, så du reagerer stærkere på pollen i luften.

25.06.2013 | Alle grupper, Sundhed og sygdom, Health

Ny behandlingsform kan knække allergikurven

Hver femte dansker er ramt af allergi. På Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har forskere fundet frem til en behandling, der måske kan sætte en stopper for folkesygdommen allergi.

Danskerne er et af de folkefærd i verden, der spiser mest kød.

25.06.2013 | Sundhed og sygdom, Alle grupper, Health

Grilltid: Skær ned på det røde kød

Sommer er lig med grill og masser af kød. Men tænk over, hvad og hvor meget du smider på grillen. Hvis du spiser for meget rødt kød, kan du nemlig risikere at få kræft, advarer forsker fra Aarhus Universitet.

Adjunkt Karina Lykke Grand står lige nu bag en stor forskningsbaseret guldalderudstilling på ARoS: ”GULD – skatte fra den danske guldalder.” Her giver hun et helt nyt perspektiv på guldalderen. 
Kunstnerne malede ofte hinanden i aktion. Malerierne afspejler kunstnernes eget selvbillede som den ensomme, hårdtarbejdende kunstner. Virkeligheden var dog en anden, forklarer adjunkt Karina Lykke Grand. Kunstnerne søgte fællesskabet, og cafeerne blev genstand for små turistenklaver. Wilhelm Bendz, Bjerglandskab, ca. 1831. Olie på lærred, 28,9 x 33,9 cm. Tilhører Den Hirschsprungske Samling, København. Foto: Den Hirschsprungske Samling.
Samtidig med turismens opståen i guldalderen opstod der en antiturisme. Antituristen blev ofte afbilledet som den dovne, engelske adel som kun rejste for at fornøje sig. Wilhelm Marstrand, Rejsende i Venedig, 1854. Olie på papir, 35,3 x 26,4 cm. Tilhører Den Hirschsprungske Samling, København. Foto: Den Hirschsprungske Samling.

24.06.2013 | Offentligheden/Pressen, Arts

Turisten, der ikke vil være turist

Med turismens opståen i guldalderen opstod samtidig en antiturisme, hvor kunstnere tog afstand fra den strømlinede turist for at blive en mere autentisk rejsende. Jagten på det autentiske er stadig på spil i den moderne rejsekultur.

På fem udvalgte lokationer gennemførte  Mads Daugbjerg sammen med et team af feltarbejdere interviews med turister for at finde ud af, hvad der kendetegner den gode cykeloplevelse. 
Mads Daugbjerg er lektor i etnografi og har arbejdet tæt sammen med VisitDenmark om et cykelprojekt.

24.06.2013 | Offentligheden/Pressen, Arts

Dansk cykelturisme op i gear

Selv om Danmark ligger i top, når det handler om hverdagsbrug af cykler, så halter cykelturismen efter. En antropolog lagde sig på hjul af cykelturisterne for at finde ud af, hvad der kendetegner den gode cykeloplevelse. Det kom der nye cykelkoncepter ud af - til gavn for dansk cykelturisme.

Ved en designmesse på oplevelsesøkonomi i maj fremviste Sofie Maj Thomsen og hendes studiegruppe en prototype på den digitale udstilling, de siden har lavet i den nordjyske landsby Selde. Udstillingen var en del af et eksamensprojekt, der satte fokus på, hvordan man tænker og taler om udkantsdanmark.

24.06.2013 | Arrangement, Studerende, Alle AU-enheder

AU-studerende: Udkantsdanmark har mere at byde på

Fire studerende fra oplevelsesøkonomi afleverede for nylig eksamensprojekt om potentialer i udkantsdanmark. Projektet omfattede blandt andet en digital udstilling, som blev en stor succes med 200 gæster.

Wallanderland er en ny bog af Anne Marit Waade, der belyser, hvordan landskaber, lys og provinsmiljø spiller en afgørende rolle i tv-serier og markedsføringen af dem.
Anne Marit Waade, lektor på Medievidenskab, forsker i filmturisme og betydningen af locations.

24.06.2013 | Offentligheden/Pressen, Arts

Sommerferie i hælene på din helt

Ystad har en Wallander-pakke, Paris tilbyder en Da Vinci-tur, og Oxford har Harry Potter Tours. Det kaldes filmturisme og er blevet et fænomen i hele verden. I Danmark er filmturisme endnu forholdsvist nyt, men danske byer vil fremover i stigende grad spille hovedrollen, når turister vil se film i virkeligheden, vurderer ekspert.

Forskere fra hele verden vil diskutere doping i Aarhus i august.

24.06.2013 | Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen, Health

Doping i sporten – hvad ved vi egentlig?

International dopingkonference på Aarhus Universitet vil diskutere, hvor meget man egentlig ved om doping i sporten. Den ser blandt andet kritisk på vores viden om dopingkulturer, psykologien hos atleter og den eksisterende forskning på området.

Viser resultater 11 til 20 ud af 88

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste