Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

31.05.2013 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Søren Kierkegaard som håbets filosof

For Søren Kierkegaard er selvhjælpsbøger, coaches og oplevelsesøkonomer udtryk for en dybereliggende fortvivlelse.

31.05.2013 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Hin enkelte er en del af noget større

Den danske tænker Søren Kierkegaard er både udødelig og uundgåelig, når han siger, at Hin Enkelte ikke er til at komme udenom i vores omgang med verden. Den indsigt gør ham til modernitetens ophavsmand.

31.05.2013 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Det komiske er tilstede overalt hos Kierkegaard

Talen om det komiske dukker op overalt i Søren Kierkegaards univers. Den danske tænker synes aldrig at blive træt af at betone, hvor vigtig det komiske er for eksistensen. Hvorfor egentlig det?

Forskere sætter med 10 mio. kr. i støtte fra Højteknologifonden skub i udviklingen af en ørecomputer, som kan afkode mønstrene i hjernecellernes elektriske aktivitet og forudsige insulinchok hos diabetikere.

31.05.2013 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Ørecomputer skal forudsige insulinchok

Et lille apparat i øret skal sikre diabetespatienter mod insulinchok. Det skal måle elektriske hjernesignaler ved hjælp af små elektroder og advare patienten, hvis blodsukkeret falder til et kritisk lavt niveau.

31.05.2013 | Alle grupper, Alle AU-enheder, Studerende

Fratrædelsesreception – rektor Lauritz B. Holm-Nielsen

Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen fratræder som rektor for Aarhus Universitet og i den anledning vil universitetet gerne takke ham for den store indsats som rektor ved en reception.

Ørestenen her er brændt og skåret over, og ringene viser, at den stammer fra en seks år gammel torsk. Nu er det endelig lykkedes biologer fra Aarhus Universitet at udvikle en metode til at undersøge den ene procent af ørestenen, som kan fortælle, hvad og hvor fisken har spist. Foto: Peter Grønkjær
Forskernes næste skridt er at anvende deres metode på molboøsters. Hermed kan de tage højde for naturlige forandringer nederst i fødekæden og inkludere dette i deres analyser af proteinerne i torskenes øresten. Muslingerne her har Jens B. Pedersen flyttet fra Aarhusbugtens bund, hvor de kan ligge nedgravet på samme sted i op til 450 år, til akvarierne i den dybe kælder under Marin Økologi på Aarhus Universitet. Foto: Lise Balsby / AU Kommunikation

31.05.2013 | Miljø, klima og energi, Alle grupper, Alle AU-enheder

Forskere borer ny viden ud af havets ’vise sten’

Fisks øresten er en af havets mest troværdige datakilder og har i næsten et århundrede givet viden om fiskenes alder og vækst. Nu formår forskere tilmed at hive information ud, der kan afsløre ændringer i havets fødekæder over tid.

31.05.2013 | Konference, Alle grupper, Alle AU-enheder

Conference 2013: Social Perspectives on Autobiographical Memory - Memory and Imagination

June 20-21, 2013 Aarhus University, Center on Autobiographical Memory Research - CON AMORE Conference venue: Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus Autobiographical memory is crucial for our ability to participate in complex social systems, and to maintain relationships and a sense of identity across time. The construction of autobiographical…

31.05.2013 | Alle grupper, Alle AU-enheder

Ulrich Beck

Forsker i Fokus

31.05.2013 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Nyt tværfagligt Folkekirkeligt Studie- og Videncenter i Aarhus

Kirkeminister Manu Sareen har underskrevet aftalen om etablering af et nyt tværfagligt Folkekirkeligt Studie- og Videncenter.

NGC 6752 er navnet på den kuglehob, som det internationale forskerhold har observeret. Den findes i stjernebilledet 'Påfuglen' og er en af de mest lysende af sin slags på nattehimmelen. Kuglehobe er et af de steder, hvor man finder de ældste stjerner, og er samtidig interessante for forskerne, da hobene kan rumme flere generationer af stjerner. (Foto: ESA/HUBBLE, NASA)

31.05.2013 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

En kindhest til stjernemodellerne

En international forskergruppe kan nu bevise, at de computermodeller man indtil nu har brugt til at forklare stjerners livscyklus, næppe er korrekte. Nøglen til fundet er stoffet natrium, der kan bruges til at afsløre en stjernes livshistorie

Viser resultater 1 til 10 ud af 52

1 2 3 4 5 6 Næste