Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Andrew Tasker undersøger, hvordan hjernens strukturer og funktion ændrer sig ved specifikke sygdomme i hjernen. Ved blandt andet skizofreni og epilepsi ses mange års tiltagende dysfunktion i hjernen, før symptomerne viser sig og diagnosen bliver stillet.

08.10.2015 | Navnenyt, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Hjerneforsker er ny adjungeret professor på AU

Andrew Tasker er ny adjungeret professor på Aarhus Universitet. Han forsker i, hvordan ændringer i hjernens udvikling kan indikere frembrud af neurologiske sygdomme.

”Grundlæggende ser jeg mig selv som en kulturhistorisk iværksætter. Mit ærinde er at bringe historien i spil i sammenhænge, hvor den ikke tidligere var at finde”, siger Doron Haahr.  
"På mine vandringer kommer jeg omkring i byen på en anden måde, end jeg ellers ville. Jeg bliver stadig overrasket over, hvor mange hemmelige baggårde og byrum, der findes. I disse år sker der meget på havnen, og nye miljøer skyder op. Det er sjovt at komme tæt på, og se ud over vandet. Men det er lige så sjovt at vende sig 180 grader og se ind på byen, for lige pludselig kan man se Aarhus fra en helt ny vinkel. Det kan næsten give mig fornemmelsen af, at Aarhus er en fremmed by, jeg ikke kender", siger Doron Haahr.
”Verden har været anderledes, mennesker har haft et helt andet verdensbillede, end vi har i dag. Det sætter ens egen tid i perspektiv. Jeg har altid været nysgerrig efter, hvordan det er at leve under andre omstændigheder”, siger Doron Haahr.

07.10.2015 | Samarbejde, Alumne, Ekstern målgruppe

Historikeren blev iværksætter

Nogle gange skal man bare banke på en dør og fortælle, hvad man kan. Sådan var opskriften i hvert fald for cand.mag. Doron Haahr, som efter endt uddannelse i historie blev iværksætter med initiativet aarhushistorier.dk.

07.10.2015 | Offentligheden/Pressen

DANDRITE Lecture by Dr. Sarang Dalal - "Associating Neuromagnetic Oscillations with Perception and Awareness"

Lecture on "Associating Neuromagnetic Oscillations with Perception and Awareness" By Dr Sarang DalalNeuroelectromagnetic Oscillations Laboratory — NEMOlabDept. PsychologyUniversity of KonstanzGermanyWhere: iNANO Auditorium (building 1593, room 013), Gustav Wieds Vej 14, 8000 AarhusWhen: The lecture takes place Friday 16 October 2015,…

Peter Vuust tiltræder som professor på AU og AUH. Han forsker i, hvordan musik påvirker hjernen.

07.10.2015 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin

Peter Vuust tiltræder som professor på AU

Som professor på Aarhus Universitet bliver hjerneforsker og jazzmusiker, Peter Vuust, den første i Danmark, der både er professor på et musikkonservatorium og et universitet.

Claus Højbjerg Gravholt fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har modtaget en millionbevilling fra Novo Nordisk Fonden til at komme en forståelse af, hvorfor Turner og Klinefelter syndrom opstår nærmere.

07.10.2015 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin

Millioner skal gå til forskning i genetiske hormonsygdomme

Claus Højbjerg Gravholt fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har netop modtaget en millionbevilling fra Novo Nordisk Fonden. Pengene skal gå til at komme nærmere en forståelse af, hvorfor Turner og Klinefelter syndrom opstår.

07.10.2015 | Møde, Institut for Folkesundhed, Videnskabelig medarbejder

Møde: Arbejdsmiljøudvalget (copy 2)

07.10.2015 | Møde, Videnskabelig medarbejder, Institut for Folkesundhed

Møde: Arbejdsmiljøudvalget

Arktisk perlemorsommerfugl (Boloria chariclea) er den ene af de to arter, som danske forskere nu kan dokumentere bliver mindre i takt med klimaændringerne. Forskerne har målt vingelængden på næsten 4.500 individer indsamlet årligt mellem 1996 og 2013 fra Zackenberg, Grønland og fandt, at vingelængden faldt betydeligt som reaktion på varmere somre. (Foto: Toke T. Høye)

07.10.2015 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Grønlands dagsommerfugle skrumper i varmen

Højarktiske sommerfugle er blevet mindre, i takt med at klimaændringerne har fået temperaturen i Grønland til at stige. Det viser en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet.

En ny form for trafikstyring kan via avancerede computersimuleringer forudsige bilernes flow på vejene og dermed dirigere hver eneste billist i den mest hensigtsmæssige retning og på den måde undgå kødannelse. Metoden kan på sigt gøre hele det europæiske vejnet intelligent uden nævneværdige investeringer i teknologisk isenkram. (Foto: Colourbox)

07.10.2015 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Ny teknologi skal reducere kø på vejene

Forskere tager nu et nyt skridt i retning af mere intelligent trafikstyring. Den enkelte bilist skal hurtigere, billigere og grønnere frem. Trafikken skal spredes optimalt på vejene. Og så skal hele koordineringen foregå automatisk og trådløst via bilernes GPS.

06.10.2015 | Arrangement, Ph.d.-studerende, Ekstern målgruppe

Beyond Social 2015

BeyondSocial 2015 sætter fokus på, hvordan danske virksomheder aktuelt udforsker digitale informationsteknologier og specielt udnytter sociale medier.

Viser resultater 81 til 90 ud af 101

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste