Nyheder

15.12.2017 | Arrangement, Offentligheden/Pressen, Mindfulness

5-dages stilheds-retreat, mindfulness-meditation

Retreat med meditationslærer Hannah Jakobsen og mindfulness-lærer og forsker Lone Overby Fjorback den 25.1-30.1.2018 på et af Danmarks absolut smukkeste steder, der er ikke plads til mange deltagere eller mulighed for enkeltværelse, men der er fuld af sjæl, charme, historie, natur og unik arkitektur i Bramslev bakker.

15.12.2017 | Arrangement, Offentligheden/Pressen, Mindfulness

Gå til mindfulness

Styrk din indsats og vedligehold din træning. Er du tidligere deltager på et kursus i MBSR, kan du gå til Mindfulness-meditation 1 gang om ugen.

15.12.2017 | Arrangement, Offentligheden/Pressen, Mindfulness

Kursus i Compassion Cultivation Træning (CCT)

8-ugers kursus i CCT i København og Århus. Formålet med træning af compassion er mere end bare at mærke empati eller at bekymre sig for et andet menneske. Indledende undersøgelser af CCT har fundet, at systematisk træning af compassion medfører øget psykisk trivsel, nærvær, øget omsorg for en selv, modstandskraft og social forbundenhed.

Foto: Lars Kruse

15.12.2017 | Politik og strategi, Administration (Faglighed), Alle grupper

Udkast til ny strategisk rammekontrakt er sendt i intern høring

Arbejdet med en ny strategisk rammekontrakt mellem Aarhus Universitet og Uddannelses- og Forskningsministeriet er i gang.

15.12.2017 | Bevillinger og priser, Mennesker og kulturer, Alle grupper

Bevilling fra Trygfonden

Center for Sundhedssamarbejde får bevilling fra Trygfonden: Projekt Naturtræning skal hjælpe mennesker med stress, angst og depression

15.12.2017 | Arrangement, Forskning, Alle grupper

MIB guest talk: Prof Eckart Altenmüller

MIB is proud to present Prof Eckart Altenmüller who is a world-leading expert in the neurophysiology and neuropsychology of musicians.

15.12.2017 | Seminar, Forskning, Alle grupper

MIB guest talk: Prof Bjørn Bjorvatn

MIB is very happy to host Professor Bjørn Bjorvatn from University of Bergen who is a renowned expert in sleep disorders.

15.12.2017 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Sådan kan landbruget reducere udledningen af lattergas

Med viden om processerne kan godt landmandskab måske bidrage til at reducere udledninger af lattergas fra landbruget.

15.12.2017 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Nu skal Aarhus Universitet uddanne tolke

Aarhus Universitet har fået godkendt en master i konferencetolkning. Uddannelsen er den eneste i Danmark og har til opgave at uddanne eliten inden for tolkefaget.

Skizofreni er en alvorlig psykisk sygdom, men det er en sygdom, der kan behandles. I den forbindelse er det væsentligt at kunne følge sygdommens sværhedsgrad for at sikre, at behandlingen har den ønskede effekt.

14.12.2017 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health

Bevilling: Sværhedsgraden af skizofreni skal måles

Læge og lektor Søren Dinesen Østergaard fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har netop modtaget en bevilling på 2,6 mio. kr. fra Danmarks Frie Forskningsfond til at afprøve en ny metode til at måle sværhedsgraden af skizofreni.

Viser resultater 1 til 10 ud af 58

1 2 3 4 5 6 Næste