Nyheder

13.02.2017 | Bevillinger og priser, Studier, AU Forskning og Eksterne Relationer

AUFF udbyder mikrobevillinger

Aarhus Universitets Forskningsfond (AUFF) udbyder nu mikrobevillinger for 2017. Puljen er på 200.000 kr. En mikrobevilling udgør 25.000 kr.

13.02.2017 | Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe, Arts

Lesung: Katrin Behr

Autorin von `Entrissen´

Foto: Line Hvidberg

13.02.2017 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Danskernes viden og forestillinger om kræft er kortlagt i ny ph.d.-afhandling

De fleste danskere kender mange af symptomerne på kræft og vil hurtigt kontakte deres læge, hvis de får symptomer. Det viser en ny sundhedsvidenskabelig ph.d.-afhandling fra Aarhus Universitet.

Johnny Laursen, dekan på Arts, sætter fokus på den krise, sprog- og områdestudier befinder sig i.

10.02.2017 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Lost in translation

En af årets mest læste artikler i det ansete amerikanske tidsskrift Foreign Affairs er en artikel forfattet af Charles King fra Georgetown University, hvori han analyserer forfaldet i sproguddannelser og områdestudier på de amerikanske universiteter. Kings analyse er, at svækkelsen af de sprog- og områdebaserede studieprogrammer på de amerikanske…

Selv om kvinder med helbredsangst konsekvent rater deres børn til at have markant flere symptomer på sygdom, er der ikke i dette studie noget, der tyder på, at børnene ’bider på’, forklarer læge og ph.d. Mette Viller Thorgaard. (Modelfoto fra Colourbox)

10.02.2017 | Forskning, Sundhed og sygdom, Teknisk/administrativ medarbejder

Mødre med helbredsangst: du er også syg, mit barn!

Et ph.d.-projekt fra Aarhus Universitet viser, at mødre med helbredsangst bekymrer sig markant mere om deres børns helbred end raske mødre og mødre med leddegigt. Denne helbredsangst by proxy kan med fordel indgå i behandlingen af helbredsangste forældre, mener læge og ph.d. Mette Viller Thorgaard, der står bag studiet.

10.02.2017 | Navnenyt, Forskning, Alle grupper

New face at MIB: Rui Rodrigues

Biomedical engineering student visits MIB for 4 months.

10.02.2017 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Aarhus-jurist formand for nyt Miljø- og Fødevareklagenævn

Erhvervsminister Brian Mikkelsen har udpeget professor i miljøret på Aarhus BSS, Birgitte Egelund Olsen, som formand for det nye Miljø- og Fødevareklagenævn, som skal behandle sager om miljø, natur og fødevarer.

Line Hvidberg forsvarer sin ph.d.-afhandling om danskernes viden og forestillinger om kræft mandag den 20. februar 2017 på Aarhus Universitet. Lars Kruse, AU Foto.

10.02.2017 | Forskning, CAP, CAP

Danskernes viden og forestillinger om kræft er kortlagt i ny ph.d.-afhandling

De fleste danskere kender mange af symptomerne på kræft og vil hurtigt kontakte deres læge, hvis de får symptomer. Det viser en ny sundhedsvidenskabelig ph.d.-afhandling fra Aarhus Universitet

Studerende fra hele verden ser nærmere på Aarhus Universitets uddannelser. Foto: Lars Kruse.

10.02.2017 | Arrangement, Administration (Faglighed), Alle grupper

Internationale studerende ser nærmere på AU

Studerende fra hele verden udforsker i dag Aarhus Universitets uddannelser og studieliv til Open Day i Stakladen. Samtidig er der generel fremgang i AU’s internationale trafik.

10.02.2017 | Bevillinger og priser, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Professor Poul Nissen modtager Novo Nordisk Prisen 2017

Professor Poul Nissen, Aarhus Universitet, modtager Novo Nordisk Prisen 2017 for sine banebrydende studier af ionpumpers struktur og mekanisme. Gennem sin forskning har Poul Nissen på detaljeret niveau klarlagt, hvordan bl.a. ioner og næringsstoffer transporteres ind og ud af celler – den grundviden har stor betydning for forståelse af…

Viser resultater 51 til 60 ud af 110

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste