Nyheder

Hvis man arbejder i krydsfeltet forskning og uddannelse, skal man ikke gå og hemmeligholde sit projekt for at beskytte sig selv og sin opfindelse, lyder rådet fra Martin Vesterby. Han har set for mange eksempler på, at det er gået galt, fordi projektet enten er blevet for dårligt eller har så længe undervejs, at nogle andre har overhalet én.

25.06.2018 | Forskning, Health, Institut for Biomedicin

Viden via tegnefilm dæmper patienters angst

Patienter, der skal opereres for den samme sygdom, er ofte bange for det samme og tumler hyppigt med de samme spørgsmål. Det er et af udgangspunkterne for den prisbelønnede app ’Mit Forløb’, der er opfundet og udviklet til hospitalspatienter af bl.a. Martin Vesterby fra INNO X ved Health.

Efter en konstruktiv høringsfase med mange input fra medarbejderne har fakultetsledelsen nu godkendt de reviderede ansættelsesprocedurer, som gælder for alle VIP-ansættelser på fakultetet. Foto: Lars Kruse/AU.

25.06.2018 | Administrativt, Health, Health

Ansættelsesprocedurer: Vi har hørt, hvad I siger

Høringen om de reviderede ansættelsesprocedurer er nu afsluttet. Den gav anledning til en del høringssvar, og en række af dem har resulteret i konkrete justeringer. Det gælder bl.a. ønsket om flere kvindelige professorer og prioriteringen af lektorstillinger.

Efter sommerferien går studienævnene i gang med næste del af processen. De skal vurdere, om instituttets uddannelser skal justeres for at leve op til visionen og det strategiske grundlag. Foto: Lars Kruse/AU

25.06.2018 | Uddannelse, Videnskabelig medarbejder, Institut for Folkesundhed

Nu er visionen for Folkesundheds uddannelser klar

Mere end et halvt års arbejde med at nytænke uddannelserne på Institut for Folkesundhed er netop afsluttet på det strategiske plan. Nu fortsætter arbejdet i studienævnene, der skal omsætte den nye vision til konkrete studieordninger og kursusbeskrivelser.

25.06.2018 | Uddannelse, Forskning, Alle grupper

Debat: Det samlede eksamenssnit er det bedste at optage på

Brian Bech Nielsen og Berit Eika skriver i et debatindlæg, at det samlede karaktergennemsnit giver det bedste fundament for at optage studerende.

25.06.2018 | Politik og strategi, Ph.d.-studerende, Health

Dekanens sommerhilsen: Få overblik over Healths særlige indsatsområder

Health er omtrent halvvejs i opfyldelsen af en række ambitiøse mål for 2018: Mere ekstern finansiering, flere internationale aktiviteter og klare rammer for rekruttering. Her følger en kort statusrapport – og en personlig sommerhilsen fra dekan Lars Bo Nielsen.

Professor Marco Capogna fra Aarhus Universitet skal, med en ny bevilling på 2,5 mio. kr. fra Danmarks Frie Forskningsfond, bruge de næste tre år på at undersøge nervecellernes rolle i hukommelsen.

22.06.2018 | Bevillinger og priser, Videnskabelig medarbejder, Sundhed og sygdom

Stor bevilling til Aarhus Universitet skal fremme forståelsen af vores hukommelse

Med en bevilling på 2,5 mio. kr. fra Danmarks Frie Forskningsfond i ryggen skal professor Marco Capogna fra Aarhus Universitet blandt andet undersøge, hvordan bestemte nerveceller påvirker vores hukommelse.

22.06.2018 | Arrangement, Sundhed og sygdom, Forskningsårsstuderende

Talentforløb og studenterforskning - infomøde

Prøv din faglighed af på en anden måde - deltag i talentforløbene på Health.

22.06.2018 | Symposium, Offentligheden/Pressen, FEAP

Symposium "Seponering af medicin i almen praksis: Nye løsninger til optimering"

Torsdag den 20. september kl. 9.00-15.00 afholdes der symposium om "Seponering af medicin i almen praksis: Nye løsninger til optimering". Symposiet foregår i Preben Hornung Stuen, Studenternes Hus, Fredrik Nielsens Vej 2-4, 8000 Aarhus C. Der er tilmelding til Birthe Brauneiser (bib@ph.au.dk) senest den 3. september 2018. Det…

22.06.2018 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Brobygning mellem den menneskelige og den kunstige intelligens

Jacob Sherson modtager en Semper Ardens-bevilling på 15 millioner kroner fra Carlsbergfondet til et projekt, der søger at kombinere menneskelig intuition med computerkraft. Det skal give nye muligheder for at forme fremtidens kunstige intelligens.

Tine Engberg Damsgaard vil som ny klinisk lærestolsprofessor styrke den aarhusianske forskning og uddannelse i plastikkirurgi. Foto: Anders Kavin.

22.06.2018 | Navnenyt, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Plastikkirurg bliver ny klinisk lærestolsprofessor

Tine Engberg Damsgaard er overlæge i plastikkirurgi og nu også ny klinisk lærestolsprofessor på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Hun får dermed det overordnede ansvar for forskning og uddannelse i plastikkirurgi på universitetet og i Region Midtjylland.

Viser resultater 1 til 10 ud af 66

1 2 3 4 5 6 7 Næste