Nyheder

25.05.2018 | Arrangement, Forskning, Alle grupper

Kronprinsen indvier nyt tværfagligt center

Den 23. maj indviede Kronprins Frederik det nye tværfaglige forskningscenter på Aarhus BSS Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse. Det var en dag med taler, debat og prominente gæster heriblandt Kronprinsparret og statsminister Lars Løkke Rasmussen. I sin tale fremhævede Kronprinsen, at han glæder sig til at tage aktivt del i centret…

25.05.2018 | Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin

Ph.d.-forsvar: Sofie Eg Jørgensen

Studies on Primary Immunodeficiencies - Genetic susceptibility to severe influenza and NEMO branch-point mutation as a novel genetic mechanism of EDA-ID

Henrik Kjærulf Jensen får 5 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til at optimere diagnosticering og målrette behandling af patienter med arvelig hjertesygdom. Foto: Tommy Foghmar

25.05.2018 | Bevillinger og priser, Forskning, Offentligheden/Pressen

5 mio. kr. til forskning i forebyggelse af arvelig hjertedød

Lektor Henrik Kjærulf Jensen fra Institut for Klinisk Medicin har fået 5 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til forskning i forebyggelse af pludselig død forårsaget af arvelig hjertesygdom.

Professor Henrik Kolstad var med i WHO-arbejdsgruppen på grund af vores unikke registerforskning. Her viser det seneste styren-studie en fordoblet risiko for at udvikle den heldigvis sjældne sygdom akut myeloid leukæmi.

25.05.2018 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Efter 40 års limbo: Styren er sandsynligvis kræftfremkaldende

Med ny registerforskning fra Aarhus Universitet som tungtvejende belæg har WHO afgjort, at styren, som indgår i nogle plastprodukter ’sandsynligvis’ er kræftfremkaldende for mennesker. Beslutningen cementerer værdien af de unikke danske registre, siger professor i arbejdsmedicin Henrik Kolstad.

24.05.2018 | Arrangement, Sundhed og sygdom, Studerende

Lagersalg på bøger

Kom til lagersalg på Aarhus Universitets Forlag den 30. og 31. maj!

Nogle af instituttets områder er kolossalt stærke, siger Jørgen Frøkiær, der håber, at han kan finde veje til at lade disse områder inspirere de områder, der har brug for at blive styrket - fx ved at at tiltrække udenlandsk kapacitet.

24.05.2018 | Forskning, Health, Ekstern målgruppe

Jørgen Frøkiær bliver ny leder af Institut for Klinisk Medicin

I juli måned tiltræder professor Jørgen Frøkiær som ny leder af Institut for Klinisk Medicin. Med sig har han bl.a. en kulturforståelse baseret på mangeårigt kendskab til den forskning og uddannelse, der finder sted på både instituttet og Aarhus Universitetshospital.

23.05.2018 | Møde, Offentligheden/Pressen, FEAP

Tirsdagsmøde 18. december

23.05.2018 | Møde, Offentligheden/Pressen, FEAP

Tirsdagsmøde 4. december

23.05.2018 | Møde, Offentligheden/Pressen, FEAP

Tirsdagsmøde 20. november

23.05.2018 | Møde, Offentligheden/Pressen, FEAP

Tirsdagsmøde 6. november

Viser resultater 1 til 10 ud af 96

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste