Nyheder

22.01.2019 | Ph.d.-forsvar, Ekstern målgruppe, Offentligheden/Pressen

Ph.d.-forsvar: Charlotte Madsen

Transformation of Follicular Lymphoma: Identifying Clinico-pathological Features with Predictive, Prognostic and Therapeutic Relevance

22.01.2019 | Ph.d.-forsvar, Health, Ekstern målgruppe

Ph.d.-forsvar: Andrey Chuhutin

Characterisation of Microstructural Neurodegeneration with Diffusion MRI

22.01.2019 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Menneskets mutationsrate er blevet langsommere for nylig

Forskere fra Aarhus Universitet og Zoologisk Have København har fundet ud af, at den menneskelige mutationsrate er markant lavere end hos vores nærmeste abe-slægtninge. Den nye viden kan have betydning for, hvor lang tid man regner med der er gået siden den fælles stamfader for mennesker og chimpanser levede – og for bevarelsen af de store aber i…

Foto: Rambøll

22.01.2019 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

Nu bliver det nemmere og mere sikkert at udsende spørgeskemaer via SurveyXact

SurveyXact har opgraderet sit spørgeskemaværktøj med et e-Boks-modul, der sørger for, at man inde i programmet sikkert og nemt kan udsende spørgeskemaer uden at skulle bruge andre programmer. Modulet skal dog tilkøbes.

Tilmeld dig Ph.d. Cup 2019 og gå i Eva Greibes fodspor. På billedet overrækker daværende forskningsminister Sofie Carsten Nielsen formidlingsprisen til Eva Greibe. Foto: DR.

22.01.2019 | Forskning, Sundhed og sygdom, Ph.d.-studerende

Ph.d. Cup: Kan du gøre Eva Greibe kunsten efter?

For fem år siden vandt Eva Greibe fra Institut for Klinisk Medicin formidlingsprisen ved Ph.d. Cup. Hvis du er dygtig til at formidle din forskning og har fået din ph.d. godkendt i 2018, kan du måske blive den næste Health-vinder. Sidste frist for tilmelding er den 1. februar 2019.

Foto: Jesper Ludvigsen

22.01.2019 | Forskning, Ekstern målgruppe, Health

Infektion øger risikoen for at udvikle epilepsi

Risikoen for at få konstateret epilepsi øges efter en bred vifte af infektioner. Det viser et nyt studie baseret på næsten to mio. børn og yngre mennesker i Danmark.

Foto: Lars Kruse

22.01.2019 | Administrativt, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Arbejdspladsvurdering (APV) 2019: Undersøgelsen begynder i uge 9

I perioden 25. februar til 13. marts gennemføres APV her på universitetet. APV handler om arbejdsmiljø og din trivsel på arbejdspladsen. Når du besvarer APV spørgeskemaet, er du med til at kortlægge trivslen på AU og belyse, hvor vi i fællesskab kan forbedre arbejdsmiljøet.

Videoforelæsningerne dækker disse emner: Agriculture & Environmental Sciences; Biochemistry; Cancer; Cell Biology; Clinical Medicine; Diseases, Disorders & Treatments; Genetics & Epigenetics; Immunology; Metabolism & Nutrition; Methods; Microbiology; Neuroscience; Omics & Systems Biology; Pharmaceutical Sciences og Reproduction & Development.

22.01.2019 | Uddannelse, Videnskabelig medarbejder, Health

EDU IT: Videoforelæsninger er kommet for at blive

HSTalks – Biomedical & Life Sciences Collection, der indeholder mere end 2.400 videoforelæsninger, bliver også fremover en del af den digitale undervisning på Health. AU Library har købt permanent adgang til alle videoforelæsninger til og med december 2022

De første tre uger af februar 2019 kan alle medarbejdere på Health søge om lønforbedringer.

21.01.2019 | Administrativt, Health, Health

Lønforhandlingerne starter 1. februar

Fra den 1. februar 2019 og tre uger frem kan alle medarbejdere på Health søge om lønforbedring på baggrund af indsats, præstationer og kompetencer det forgangne år. Budgettet for lønforhandlingerne er fastlagt af Universitetsledelsen, og det udgør op til 0,7 pct. af sidste års regnskabsførte lønressourcer.

Bevillingen fra Gigtforeningen skal bruges til at undersøge sammenhængen mellem leddegigt og risikoen for at udvikle paradentose.

21.01.2019 | Navnenyt, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin

Forskere skal undersøge sammenhængen mellem leddegigt og paradentose

Rodrigo Lopez, professor på Institut for Odontologi og Oral Sundhed på Aarhus Universitet, har netop modtaget 150.000 kr. fra Gigtforeningen. Bevillingen skal bruges til at undersøge sammenhængen mellem leddegigt og risikoen for at udvikle paradentose.

Viser resultater 1 til 10 ud af 82

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste