Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

26.06.2019 | Forskning

Oksekød eller ej?

At nedsætte sit forbrug af oksekød kan være et klimavenligt træk, men sagen er ikke så enkel. Forskere forsøger at nuancere klimadebatten ved at give et samlet overblik.

Studiet er en kohorte med 1.994618 nyfødte født i Danmark fra 1981 til 2015. Foto: unsplash.com

26.06.2019 | Forskning

Lavtuddannede mister oftere spædbørn

Kvinder med ni års skolegang eller mindre har større risiko for, at deres spædbarn dør inden for det første leveår. I over halvdelen af tilfældene er dødsårsagerne for tidlig fødsel og lav fostervægt. Det viser forskning fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

26.06.2019 | Administrativt

Nyhedsbrev 28 fra Institutlederen

Kære alle - Her er seneste nyt fra den første sommermåned og hektiske eksamenstid. Der er en del nyheder denne gang, men hæng på, da det jo er et udtryk for alle de mange spændende begivenheder på vores institut.

25.06.2019 | Arrangement

5-dages stilheds-retreat med Saki Santorelli

"Straight To The Heart", 5 dages stilheds-retreat. Instruktør: Saki Santorelli

De fire ph.d.-skoler har netop vedtaget en række Grundprincipper, der har til formål at sikre et fælles fundament. (Ill: Colorbox)

25.06.2019 | Administrativt

Fælles ph.d.-principper indføres på AU

AU har netop vedtaget en række Grundprincipper for universitetets fire ph.d.-skoler. De bidrager til at skabe et fælles fundament til at uddanne de næste generationer af forskere, der skal udfordre vores grundvold med banebrydende og selvstændig forskning.

Forskere fra Aarhus Universitetshospital og Institut for Klinisk Medicin og Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet er gået sammen om at undersøge menneskeligt STING i mus. Foto: Aarhus Universitetshospital

25.06.2019 | Forskning

Mus med menneskeimmunforsvar hjælper forskningen i kræft og infektioner

Forskere fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital er lykkedes med at bruge mus med et transplanteret menneskeligt immunforsvar til at undersøge funktioner i immunforsvaret, der ellers er vanskelig at studere. Metoden kan på sigt blive vigtig i den videre forskning i bl.a. kræft, HIV og autoimmune sygdomme.

Overlæge Thomas Fichtner Bendtsen kan som ny klinisk professor udvide sit forskningsfelt, så han fremover også kan hjælpe patienter med langvarige og kroniske smerter. Foto: privat.

25.06.2019 | Navnenyt

Vi vil holde patienterne smertefri uden at bruge morfin

Overlæge Thomas Fichtner Bendtsen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital forsker i smertelindring efter operationer i hofte, knæ og ankel – uden brug af morfin. Nu har han fået penge til at udvide sit forskningsfelt i et femårigt klinisk professorat.

Dekan ved Health, Lars Bo Nielsen, vil have ligestilling højere op  på dagsordenen.

24.06.2019 | Politik og strategi

Dekanens sommerhilsen: Som universitet skal vi gå forrest, når det gælder ligestilling

Der er lang vej til reel ligestilling, når mændene dominerer i de videnskabelige karrierestillinger, får flest fondsmidler og er overrepræsenteret i de fleste bedømmelsesudvalg. Det siger dekan Lars Bo Nielsen, som i sin sommerhilsen taler for en bedre kønsbalance på Health.

24.06.2019 | Ph.d.-forsvar

PhD defense: Casper Schmidt

CFIN researcher Casper Schmidt is defending his PhD on: The roles of dopamine and serotonin in reward and addiction.

21.06.2019 | Arrangement

Foredrag med Thupten Jinpa: "Medfølelse som en styrke i hverdagen".

Grundlæggeren af compassion cultivation training, Thupten Jinpa, der i mere end 30 år har fungeret som oversætter for Dalai Lama, kommer til Danmark og holder foredrag i Tivoli.

Viser resultater 1 til 10 ud af 7977

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste