Arkiv

”Translational Neuropsychiatry Unit har en samling genetisk deprimerede dyr, som sammen med de højt udviklede teknikker muliggør, at vi kan afprøve teorierne på en måde, der ikke kan lade sig gøre i Brasilien. På den måde kommer vi med hver vores vigtige bidrag,” siger Sâmia Joca.

24.01.2017 | Forskning

Håb om bedre depressionsbehandling med cannabis-ingrediens

Effektiv depressionsmedicin med en vigtig ingrediens fra cannabis – selvfølgelig uden misbrugspotentiale – er en af drømmene for Sâmia Jocas, der forsker i neurofarmakologi i et nyt adjungeret professorat ved Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet.

24.01.2017 | Forskning

Din sundhed under lup

Ost, kylling og fiberrigt brød. Vores kroppe reagerer forskelligt på forskellige fødevarer. På Aarhus Universitet forsker et hold af eksperter i at kortlægge sammenhængen mellem sundhed og kostindtag.

24.01.2017 | Forskning

Stress truer elevers læring og trivsel

Alvorlig stress er foruroligende udbredt blandt danske gymnasieelever. I Aalborg har to gymnasier udviklet indsatser til de unge i stil med dem, man tilbyder stressramte på arbejdsmarkedet. Det er en succes, som bør overføres til andre gymnasier, lyder det fra DPU-forskere bag ny rapport.

24.01.2017 | Bevillinger

Publikationsstøtte åben for ansøgning

Nu kan alle AU-ansatte søge Aarhus Universitets Forskningsfond om støtte til publikationer, der bidrager til at udbrede videnskabelige arbejder og anden virksomhed ved universitetet.

24.01.2017 | Kursus

Medietræning for forskere

Hvordan formidler du din forskning, så andre end dine kolleger kan forstå det, og hvad er godt at være opmærksom på, når journalisterne ringer? Bliv klogere, når Health holder medietræningskurser for forskere i foråret.

24.01.2017 | Health

Medietræning for forskere

Hvordan formidler du din forskning, så andre end dine kolleger kan forstå det, og hvad er godt at være opmærksom på, når journalisterne ringer? Bliv klogere, når Health holder medietræningskurser for forskere i foråret.

23.01.2017 | Forskning

Ny rapport: Indsatser der fremmer ældres mentale sundhed

Center for Sundhedssamarbejde ved Aarhus Universitet lancerer i samarbejde med Sundhedsstyrelsen en ny rapport om indsatser, der fremmer ældre menneskers mentale sundhed.

23.01.2017 | Forskning

17,5 mio kroner til to forskertalenter

De to aarhusianske postdocs Søren Ulstrup og Vivi Kathrine Pedersen modtager d. 23. januar tilsammen 17,5 mio. kr. fra VILLUM FONDENs Young Investigator Programme. Midlerne er målrettet til at give deres forskning et markant løft.

23.01.2017 | Åbent hus

MarsCamp på Steno Museet

Drømmer du også om den røde planet? Har du lyst til at opleve nogle af de vilde og udfordrende ting, som du kunne komme ud for, hvis du var på Mars? Så tag på MarsCamp på Steno Museet i vinterferien.

Foto: Colourbox.dk

23.01.2017 | Administrativt

Nye parkeringsregler ved Ny Munkegade og Tandlægeskolen

Fra d. 30. januar skal din bil være registreret via Digital Parkering, hvis du vil parkere ved bygning 1520-1550, grus-parkeringen syd for bygning 1540 og i grønnegården på Tandlægeskolen.

Viser resultater 1 til 10 ud af 5013

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste