Arkiv

Studiestart 2017. Foto: Lars Kruse

16.03.2018 | Administrativt

Fremgang i kvote 2-ansøgninger til Aarhus Universitet

Aarhus Universitet oplever igen i år en stigning i antallet af ansøgninger i kvote 2 – særlig fremgang ses blandt dem, der har Aarhus Universitet som førstevalg. Det viser de foreløbige tal.

16.03.2018 | Arrangement

Dansk fødevareindustri får nyt kraftcenter i Aarhus

Når Aarhus Universitet tager første spadestik til nye bygninger til fødevareforskning i Aarhus, er det startskuddet til dannelsen af en markant base, hvorfra fremtidens forskning i høj grad kan indgå i synergi med sundhedsforskning og industri i det nordlige Aarhus. Det første spadestik til nybyggeriet tages d. 20/3, hvor regionsformand,…

Adjunkt Mathias Wullum Nielsen og teamet bag projektet Gender and Networks in Early-career Academic Advancements. Photo: The Danish Centre for Studies in Research and Research Policy

16.03.2018 | Forskning

Nye projekter skal afhjælpe udfordringen med kønsbias på AU

Fem forskerdrevne projekter skal forbedre udfordringer med kønsbias i forskning på AU. Det sker som en del af AU's handleplan for kvinder i forskning fra 2016.

15.03.2018 | Uddannelse

Adjunktkursus med internationalt fokus

AU’s obligatoriske adjunktkursus i universitetspædagogik udbydes nu i et nyt format. Fremover vil der i efteråret være fælles kurser for danske og udenlandske adjunkter, ligesom EDU-IT bliver en mere integreret del af kurset. Målet er at styrke integrationen mellem unge forskere på tværs af nationaliteter og sætte fokus på EDU-IT i undervisningen.

15.03.2018 | Arrangement

Afskedsreception og symposium: Kristian Stengaard-Pedersen

Invitation til symposium og afskedsreception for klinisk lærestolsprofessor, overlæge, dr.med. Kristian Stengaard-Pedersen.

15.03.2018 | Uddannelse

Mere og bedre læring med EDU IT

Flere skal bruge teknologi i undervisningen – men hvordan? Det spørgsmål blev belyst med oplæg og diskussioner til kick off på AU’s edu-it-satsning i Stakladen tirsdag den 13. marts.

15.03.2018 | Arrangement

Kronprinsen åbner nyt center på Aarhus BSS

I anledning af H.K.H Kronprinsens 50-års fødselsdag den 26. maj åbner Aarhus BSS ved Aarhus Universitet et nyt forskningscenter for offentlig ledelse. Den 23. maj foretager Kronprinsen selv den officielle åbning af det nye center, der får navnet ”Crown Prince Frederik Center for Public Leadership”.

15.03.2018 | Arrangement

Invitation

Tiltrædelsesforelæsning: Jepser Grau Eriksen

15.03.2018 | Forskning

Et lille protein med mange anvendelsesmuligheder

Forskere fra Institut for Molekylærbiologi og Genetik samt Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet har i samarbejde udviklet og beskrevet et lama-antistof, som potentielt kan have stor betydning for fremtidens diagnosticering og behandling af bl.a. nyresygdomme.

Foto: Colourbox

15.03.2018 | Forskning

Mavefornemmelsen er vigtig for den praktiserende læge

Nyt studie fra CaP påviser, at læger med stor indlevelse lytter til deres mavefornemmelse, også kaldet gut feeling, når de sidder overfor en patient.

Viser resultater 1 til 10 ud af 6577

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste