Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

20.01.2017 | Møde

Symposium

Hvordan kan HIV udryddes? - nuværende strategier og udfordringer

Michael Christiansen har siddet i AU's bestyrelse i otte år, de seks af dem som formand. Til februar overlader han roret til Connie Hedegaard.

20.01.2017 | Navnenyt

Formanden takker af

Efter otte år i AU’s bestyrelse, seks af dem som formand, siger Michael Christiansen farvel. Han takker universitetets medarbejdere og studerende for et samarbejde og en indsats, der fylder ham med lige dele taknemlighed og stolthed.

Foto: Melissa Bach Yildirim, AU Foto

20.01.2017 | Administrativt

Fokus på god omgangstone i 2017

Hovedarbejdsmiljøudvalget (HAMU) og Hovedsamarbejdsudvalget (HSU) sætter i 2017 fokus på god omgangstone og kommunikation.

PhD Day begynder med forsker-fight. Mød fighterne her.

20.01.2017 | Navnenyt

VIDEO: Mød de tre Fogh-Nielsen-finalister

PhD Day 2017 begynder med en forsker-fight om fordelingen af pengesummen i Fogh-Nielsen-legatet. Slaget står i år mellem tre ph.d.-studerende fra Biomedicin. Få en forsmag på de tre finalister og deres forskning.

20.01.2017 | Konference

Temadag om ældres mentale sundhed

Formålet med temadagen er at få en bred forståelse for, hvilke interventioner og programmer der findes for ældres mentale sundhed i Danmark, præsentere den nyeste forskning på området og høre hvad repræsentanter fra målgruppen tænker om emnet.

20.01.2017 | Navnenyt

Hvad vil du spørge den nye dekan om?

Den nye dekan på Health hedder Lars Bo Nielsen. Men hvem er han egentlig? Hvad er hans mærkesager, hvad er han god til, og hvad laver han i sin fritid? Stil et spørgsmål, så sender vi det videre til den nye dekan. Svarene får du om 14 dage.

Juice og andre sukkerholdige drikke er på listen over teenage-kost, som forskerne har set på.

20.01.2017 | Forskning

Teenageres kost påvirker deres sundhed senere i livet

Det er ikke ligegyldigt, om en teenager spiser chips eller grøntsager: Ny forskning fra Aarhus Universitet viser, at der er sammenhæng mellem unge pigers kostvaner og deres blodtryk og kolesteroltal, når de runder de 40-50 år. Lødig kost kan ligefrem forebygge sygdom.

Ved at studere et stort protein (C1 proteinet) med røntgenstråling og elektronmikroskopi har forskere fra Aarhus Universitet gjort op med en gammel model for, hvorledes en vigtig del det medfødte immunforsvar aktiveres. Aktivering af C1 proteinet er en yderst vigtig mekanisme inden for immunologien, hvorfor de nye forskningsresultater også har et medicinsk potentiale.

20.01.2017 | Forskning

En ny model for aktivering af immunsystemet

Ved at studere et stort protein (C1 proteinet) med røntgenstråling og elektronmikroskopi har forskere fra Aarhus Universitet gjort op med en gammel model for, hvorledes en vigtig del det medfødte immunforsvar aktiveres. Aktivering af C1 proteinet er en yderst vigtig mekanisme inden for immunologien, hvorfor de nye forskningsresultater også har et…

Skal du gå i Eva Greibes fodspor og vinde Ph.d. Cup'en? Det kan du, hvis du har afleveret ph.d. i 2016, og hvis du er god til at formidle din forskning. Tilmeldingsfristen er 6. februar. På billedet modtager Eva Greibe hæderen fra daværende forskningsminister Sofie Carsten Nielsen. Foto: DR

20.01.2017 | Arrangement

Har du ph.d.-X-factor?

Hvis du har afleveret og fået godkendt din ph.d. i 2016 – og hvis du kan formidle klart og kort – kan du melde dig til Ph.d. Cup 2017.

19.01.2017 | Administrativt

Log på WAYF med dit standard brugernavn eller dit studienummer

Fra d. 28. januar 2017 skal du logge på WAYF med dit standard brugernavn (f.eks. au999999) eller dit studienummer.

Viser resultater 71 til 80 ud af 154

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste