Arkiv

Foto: Letbanen.dk

19.09.2017 | Administrativt

Nu åbner Letbanen – pas på den tonstunge nye trafikant

Lørdag d. 23. sep. åbner Letbanen i Aarhus. Husk at være særligt opmærksom, når du færdes i nærheden af spor og stoppesteder.

19.09.2017 | Arrangement

Gæsteforelæsning ved professor Kathleen Galvin, University of Brighton

Sektion for Sygepleje tilbyder en gæsteforelæsning ved professor Kathleen T. Galvin med titlen: "Lifeworld-led healthcare is more than patient-led care"

19.09.2017 | Forskning

Ny test hjælper patienter med lymfekræft

En gentest kan udvælge patienter med en aggressiv form for sygdommen Hodgkin lymfom, så de sikres effektiv behandling. Det viser nye resultater fra et internationalt forskningsprojekt, som Aarhus Universitetshospital har deltaget i.

Healths ledelse opfordrer forskerne til at søge fakultetets mobilitets- og sabbatical-stipendier til forskningsophold i udlandet. Foto: Colourbox.

19.09.2017 | Administrativt

Rejs ud og styrk din forskning

Health udbyder hvert år mobilitets- og sabbatical-stipendier til fakultetets etablerede forskere, der ønsker at komme til udlandet og forske. Stipendierne kan søges nu.

29 procent af henviste kvinder til landets HPV-centre har indløst en recept på psykiatrisk medicin i løbet af fem år inden vaccinationen, mens tallet er 17 procent for de HPV-vaccinerede kvinder generelt.

19.09.2017 | Forskning

Kvinder med formodede HPV-bivirkninger havde oftere psykisk sygdom inden vaccination

Ny forskning fra Aarhus Universitet viser, at kvinder, der er henvist til et HPV-center, oftere har indløst en recept på psykiatrisk medicin eller været indlagt af psykiske årsager i op til fem år, før de fik vaccinen.

Nu er det IOOS’ tur til at fremtidssikre uddannelserne gennem en visions- og strategiproces.

19.09.2017 | Uddannelse

Visionsprocessen for de tandfaglige uddannelser starter nu

I begyndelsen af oktober tager ca. 70 interessenter til workshop på Sandbjerg Gods for at indlede processen med at skabe en vision og et strategisk grundlag for de tandfaglige uddannelser på Institut for Odontologi og Oral Sundhed. Målet er at fremtidssikre uddannelserne gennem nytænkning.

Professor, læge og ph.d. Birgitte Vrou Offersen. Foto: AUH.

19.09.2017 | Navnenyt

Ny brystkræft-professor vil målrette strålerne

Birgitte Vrou Offersen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital er ny professor i behandling af brystkræft.

Healths talentpris er opkaldt efter nobelprismodtager Jens Christian Skou, som i 1997 fik prisen for opdagelsen af natrium-kalium-pumpen. Foto: Søren Kjeldgaard/AU.

19.09.2017 | Arrangement

Jens Christian Skou-prisoverrækkelsen er åben for alle

Vil du være med til at fejre fakultetets største forskertalent? Så kig forbi AIAS’ auditorium onsdag den 11. oktober 2017 kl. 11 og vær med på forreste række, når prismodtageren bliver afsløret.

Der er åbenlyst mange mænd i ledelserne på Aarhus Universitet, og det tager mere end fire år og en handleplan at rette op på kønsubalancen. Akademisk Råd på Health diskuterede kønsgabet i ledelsen og i professorlaget ved mødet i august. Arkivfoto fra første spadestik ved Biomedicins Skou-bygning i 2014. Fra venstre: institutleder Thomas G. Jensen, daværende dekan Allan Flyvbjerg, daværende minister Rasmus Helveg Petersen, nobelprismodtager Jens Christian Skou, rektor Brian Bech Nielsen, daværende bestyrelsesformand Michael Kristiansen, repræsentant fra Bygningsstyrelsen og borgmester Jakob Bundsgaard.

19.09.2017 | Forskning

Det er ikke kvinderne, der skal fikses

Det er kulturen og strukturen, som skal i fokus, når der skal rettes op på den skæve kønsbalance på øverste karrieretrin på Health. Sådan lød anbefalingen fra den irske kvindeforsker professor emeritus Pat O’Connor, som gæstede Akademisk Råds møde.

Professor, speciallæge og ph.d. Kaj Sparle Christensen.

19.09.2017 | Navnenyt

AU får ny professor i almen medicin

Kaj Sparle Christensen er ny professor i almen medicin på Institut for Folkesundhed ved Aarhus Universitet. Her forsker og underviser han bl.a. i diagnostik og behandling af mentale lidelser i almen praksis.

Viser resultater 11 til 20 ud af 5919

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste