Arkiv

Foto: Maria Randima

23.04.2018 | Administrativt

DHL-stafetten – en hyggelig aften med dine kollegaer

Den 4. maj lukker tilmeldingen til årets DHL-stafet. Rektor Brian Bech Nielsen håber, at rigtig mange medarbejdere benytter lejligheden til at mødes i de smukke, grønne omgivelser til en løbe- eller gåtur og efterfølgende hygge.

Dekan Lars Bo Nielsen talte ved March for Science i Aarhus den 22. april i år.

22.04.2018 | Arrangement

“Forskere skal gå i dialog med omverdenen”

Læs dekan Lars Bo Nielsens tale til March for Science i Aarhus den 22. april 2018.

20.04.2018 | Administrativt

Akademiske råd i spidsen for undersøgelse af forskningsfrihed

Universitetsledelsen har iværksat en undersøgelse af forskningsfriheden på Aarhus Universitet, og de fire formænd for de akademiske råd og fællestillidsrepræsentant for det akademiske personale har som en samlet styregruppe ansvaret for at få udarbejdet undersøgelsen forud for de akademiske råds seminar i efteråret 2018.

Foto: Lise Balsby

20.04.2018 | Arrangement

Kom til stormøde om planerne for AU’s fysiske udvikling

Invitationen til stormøde som afholdes i Aulaen 2. maj.

20.04.2018 | Forskning

TESS: Planetjægeren er på vej

Hubble-teleskopet viste os, at rummet vrimlede med galakser og stjernetåger. Kepler-teleskopet har overrumplet os ved at finde flere tusinde hidtil ukendte planeter i alle tænkelige former. Nu tager menneskeheden det næste store skridt med TESS-teleskopet mod besvarelsen af nogle af de største og mest fundamentale spørgsmål om Universet og livets…

20.04.2018 | Arrangement

Niende klasses elever suger viden til sig på universitetet

I disse dage har 9. klasses elever en unik mulighed for at skyde deres fællesfaglige eksamensprojekt godt i gang sammen med projekt ’Hovedet i Havet’ ved Aarhus Universitet.

20.04.2018 | Forskning

Forbrugerne er motiverede til at mindske madspild

Motivation og muligheden for at spare penge kan være nøglen til at mindske madspild i de danske husholdninger. Det viser en netop afsluttet undersøgelse fra MAPP Centret ved Aarhus Universitet. I rapporten sammenholdes danskernes opfattelse af madspild med adfærden.

Et forskerhold fra Aarhus Universitet er kommet nærmere en forståelse af, hvordan de tidlige Parkinsons-symptomer opstår, og måske også hvordan de kan bremses.

19.04.2018 | Forskning

Lovende cellestudie giver håb om effektiv Parkinson-behandling

Mængden af kalcium falder markant, når nerveceller rammes af Parkinsons sygdom. Holdes kalciumniveauet stabilt, kan alvorlige symptomer hos Parkinson-patienter måske forebygges. Det viser et nyt laboratoriestudie fra Aarhus Universitet.

19.04.2018 | Ph.d.-forsvar

Ph.d.-forsvar: Stefanie Luecke

Recognition of intracellular nucleic acids by the innate immune system

Studiet viser, at et såkaldt hovedtraume – fx i forbindelse med fodbold, håndbold eller boksning – giver en 24 procent højere risiko for at udvikle demens, end hvis man ikke har slået hovedet. Foto: SignElements

19.04.2018 | Forskning

Hovedtraumer øger risikoen for demens

Der er en klar sammenhæng mellem alvorlige hovedskader og demens, viser en ny undersøgelse baseret på data fra næsten 2,8 mio. danskere.

Viser resultater 11 til 20 ud af 6720

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste