Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

14.05.2019 | Arrangement

Skal du med til fakultetsfest?

Health inviterer alle medarbejdere til fest fredag den 30. august 2019. Så sæt kryds i kalenderen og glæd dig til god mad, fri bar og dansevenlig livemusik.

Der er to typer af bipolar sygdom. Type 1 og type 2. Førstnævnte bliver betragtet som den klassiske form, hvor manier og også ofte depressioner optræder, mens man oplever depressioner og mildere former for manier ved type 2.

14.05.2019 | Forskning

Forskere finder 30 gener for bipolar sygdom

Et internationalt studie, med bidrag fra danske iPSYCH, har bragt os et skridt nærmere i at forstå, hvorfor nogle personer får bipolar sygdom.

Foto: Colourbox.

14.05.2019 | Forskning

Ny test kan opspore tilbagefald af kræft

En simpel blodprøve kan på et tidligt tidspunkt forudsige, om en patient med tarmkræft får tilbagefald, viser ny forskning fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet.

Deltag i et utraditionelt vælgermøde på Steno Museet og få otte politikeres bud på fremtidens sundhedsvæsen. Foto: Steno Museet.

14.05.2019 | Arrangement

Vælgermøde: Hvad skal der ske med sundhedsvæsnet?

Savner du fokus på sundhedspolitik i valgkampen? Nu har du mulighed for at stille politikerne skarpe spørgsmål med udgangspunkt i din egen faglighed.

Skriv fakultetsfesten i kalenderen allerede nu og sørg for, at dine kolleger gør det samme. Foto: Centralværkstedet.

14.05.2019 | Arrangement

Vil du med til fest?

Health inviterer alle medarbejdere til fakultetsfest fredag den 30. august 2019. Så sæt kryds i kalenderen og glæd dig til god mad, fri bar under middagen og dansevenlig livemusik.

Ni af fakultetets forskere kan de næste fem år kalde sig forskningsledere under Novo Nordisk Fonden. Foto: AU, privat, m.fl.

14.05.2019 | Bevillinger og priser

Health-forskere får 81 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden

Ni forskere fra Health får hver op til ti mio. kr. til at udføre ambitiøse projekter, afdække komplicerede problemstillinger og udvikle nye teknikker og metoder inden for deres respektive forskningsfelter. Pengene kommer fra Novo Nordisk Fondens nye forskningslederprogram.

Ti Health-forskere får i alt mere end 28 mio. kr. fra DFF.

14.05.2019 | Bevillinger og priser

Forskere fra Health får eftertragtede DFF-bevillinger

Ti bevillinger fra Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) giver Health-forskere mulighed for at undersøge sundhedsudfordringer som fx modstandsdygtighed over for kemoterapi, risiko for udvikling af hjertekarsygdomme hos psoriasis-patienter og svækket immunforsvar hos patienter med HIV-virus.

14.05.2019 | Arrangement

Vælgermøde på Steno Museet: Hvad skal der ske med sundhedsvæsenet?

Steno Museet inviterer til vælgermøde om, hvad der skal ske med sundhedsvæsenet i fremtiden. Baggrunden er åbningen af en ny udstilling om det danske sundhedsvæsen, hvor både politikere og besøgende konfronteres med sundhedspolitiske dilemmaer.

13.05.2019 | Seminar

Infection & Inflammation Seminar

Lecturer Dr. Nelson Gekara, Laboratory for Molecular Infection Medicine, Umeå/Sweden “Cross-talks between the DNA damage response and Innate Immunity”

12.05.2019 | Forskning

5.000 år gammel familie-tragedie opklaret

De mystiske omstændigheder ved en 5.000 år gammel massegrav i Polen er nu blevet afdækket af et internationalt forskerhold med universiteterne i København og Aarhus i spidsen. Ofrene blev slået ihjel på brutal vis, men senere pænt begravet med gaver og alle i samme grav. Fossilt dna afslører, at det var et massemord på en familie. De nye…

Viser resultater 21 til 30 ud af 7877

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste