Arkiv

12.12.2017 | Ph.d.-forsvar

PhD defence: Kira Vibe Jespersen

Kira Vibe Jespersen defends her thesis "Music in Insomnia"

12.12.2017 | Administrativt

Nyhedsbrev 14 fra Institutlederen

Kære alle, Tak for lærerige og konstruktive seminardage fyldt med positiv energi i sidste uge!

Institutleder Klavs Madsen bad deltagerne hæve sig op i helikopterperspektivet, da de skulle diskutere vision og strategi for de folkesundhedsvidenskabelige uddannelser på instituttets visionsworkshop. Foto: Sabina Bjerre Hansen

12.12.2017 | Uddannelse

VIDEO: Stort potentiale for Folkesundheds uddannelser

Flere ældre, dyrere medicin, mange multisyge og krav om effektivisering vil i stigende grad udfordre sundhedssektoren. Hvordan dimittenderne fra de folkesundhedsvidenskabelige uddannelser skal spille ind i det i fremtiden var omdrejningspunktet for instituttets visionsworkshop.

12.12.2017 | Samarbejde

Bill Gates mødtes med forskere fra Aarhus Universitet

Forskere fra Aarhus Universitet havde for nyligt lejlighed til at diskutere perspektiverne for at øge brugen af ​​symbiotisk kvælstoffiksering i bæredygtigt landbrug med Bill Gates og andre deltagere i The Grand Challenges Conference i Queen Elisabeth II Center i London.

Unge type 2-diabetes-patienter er generelt underbehandlet i et sundhedsvæsen, som ikke er gearet til den nye og yngre patientgruppe. Det viser kandidat i folkesundhed, Anne Bo, i sit ph.d.-studie ved Aarhus Universitet. 
Det er ikke hensigtsmæssigt at lægge kontroller og undervisningstilbud til yngre diabetikere midt på dagen, hvor de går på arbejde eller til undervisning. Støttetilbud skal i højere grad rettes efter deres behov, siger Helle Terkildsen Maindal, professor i sundhedsfremme ved Aarhus Universitet.

12.12.2017 | Forskning

Yngre ny-diagnosticerede diabetikere rammes hårdt af sygdom og et uforberedt sundhedsvæsen

Risikofaktorer for at udvikle eksempelvis hjertekarsygdom eller øjen- og nyreskader efter type 2-diabetes er langt hyppigere hos patienter, som diagnosticeres før de 45 år, end hos ældre ny-diagnosticerede. Det bør sundhedssektoren tage alvorligt og indrette sig efter, mener forskere bag et nyt studie fra Aarhus Universitet.

12.12.2017 | Administrativt

VIDEO: Julehilsen fra dekan Lars Bo Nielsen

Mens 2017 takker af, ser dekan Lars Bo Nielsen i sin julehilsen frem til de opgaver, der venter i det nye år.

12.12.2017 | Arrangement

Nightmare Before Christmas: An Introduction to the Science of Horror

Presented by the English Lecture Society

Beslutningen om, hvad der skal ske med de 9.479 psykiatriske hjerner under Psykiatrisk Hospital i Risskov er udsat til marts 2018. Modelfoto: Lars Kruse/AU.

12.12.2017 | Forskning

Hjernernes skæbnedag er udsat

Juridiske spørgsmål forhaler Region Midtjyllands beslutning om, hvad der skal ske med verdens største hjernesamling, som står i kælderen under Psykiatrisk Hospital i Risskov.

Hvert år dør 10 millioner mennesker over hele verden af forhøjet blodtryk. Over 85 procent af disse dødsfald sker i lav- og mellemindkomstlande. I Nepal har omkring en ud af fire voksne for højt blodtryk, og halvdelen af dem ved ikke, at de har det. Cirka fem mennesker dør hver time af årsager, der er relateret til forhøjet blodtryk. Mange af disse dødsfald kan let forhindres.

12.12.2017 | Forskning

Frivillige, kvindelige sundhedshjælpere reducerer blodtrykket i Nepal

Et ph.d-projekt fra Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet har haft succes med at uddanne kvindelige sundhedshjælpere i Nepal. Og kvinderne, der alle er frivillige, har succes med at reducere lokales blodtryk.

Se videoen og få et indtryk af, hvem Ole Bækgaard, ny institutleder på Folkesundhed, er. Foto: AU/Roar Paaske.

12.12.2017 | Navnenyt

VIDEO: Mød den nye institutleder

Den 1. januar 2018 tiltræder Ole Bækgaard som institutleder på Institut for Folkesundhed. Hør ham fortælle om sine ambitioner for instituttet, om hvilken type leder medarbejderne kan forvente, og om den opgave han først vil kaste sig over.

Viser resultater 21 til 30 ud af 6224

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste