Arkiv

17.04.2018 | Ph.d.-forsvar

Ph.d.-forsvar: Kristian Friesgaard

Acute Pain in the Prehospital Setting – Studies on frequency, treatment and intervention

Den nye persondatalov skærper reglerne for, hvordan persondata i forskningsprojekter bliver håndteret, opbevaret og behandlet. Foto: Jesper Rais/AU.

16.04.2018 | Forskning

Forskning og databeskyttelsesforordningen – hvad gør vi på Health?

Det er næppe gået nogens næse forbi, at vi d. 25. maj i år får en ny databeskyttelseslov. Reglerne skærpes for at sikre og dokumentere, at persondata bliver håndteret, opbevaret og behandlet på sikker måde. Det får betydning for alle, som gør brug af persondata i forskningsprojekterne.

Mere synergi og teamsamarbejde og skærpede professionsprofiler er nogle af pejlemærkerne i den nye vision for IOOS-uddannelserne. Foto: Lars Kruse/AU

16.04.2018 | Uddannelse

Her er den færdige vision for IOOS-uddannelserne

Skærpelse af kernefagligheden, refleksion og mere tværfagligt samarbejde er nogle af pejlemærkerne i den færdige vision for uddannelserne under Institut for Odontologi og Oral Sundhed.

16.04.2018 | Bevillinger og priser

AARHUS-FORSKER FÅR 18 MIO. KR. FRA ERC TIL KAMPEN MOD VIRUS

Søren Riis Paludan, professor på Institut for Biomedicin ved Aarhus Universitet, har netop modtaget et ERC Advanced Grant på 18,7 mio. kr. fra Det Europæiske Forskningsråd (ERC). Med bevillingen kan han tage forskningen i nye immunologiske mekanismer til nye højder.

Professor Søren Riis Paludan fra Institut for Biomedicin får millionbevilling fra Det Europæiske Forskningsråd. Foto: Lars Kruse/AU.

16.04.2018 | Bevillinger og priser

Aarhus-forsker får 18 mio. kr. fra ERC til kampen mod virus

Søren Riis Paludan, professor på Institut for Biomedicin ved Aarhus Universitet, har netop modtaget et ERC Advanced Grant på 18,7 mio. kr. fra Det Europæiske Forskningsråd (ERC). Med bevillingen kan han tage forskningen i nye immunologiske mekanismer til nye højder.

Registerstudie fra Aarhus Universitet slår fast, at det er kæmpegevinst for samfundet, hvis diabetespatienter opspores og behandles, før de udvikler alvorlige senkomplikationer.

15.04.2018 | Forskning

Tidlig opsporing af diabetespatienter giver stor besparelse

Nyt studie fra Aarhus Universitet peger på, at det er en fordel for både patienter og samfundsøkonomi, at en diabetes-diagnose stilles så tidligt som muligt. Allerhelst før symptomerne viser sig.

Ministeriet har godkendt i alt fire nye uddannelser på Aarhus Unviersitet. Tre af dem er målrettet IT-branchen. Foto: Lars Kruse

13.04.2018 | Uddannelse

Ministeriet har godkendt tre nye IT-uddannelser på Aarhus Universitet

To nye bacheloruddannelser og en kandidatuddannelse målrettet IT-branchen er netop godkendt af Uddannelses- og Forskningsministeriet.

13.04.2018 | Arrangement

Aarhus Universitet indgår samarbejdsaftale med Kinas Geologiske Undersøgelser

En delegation fra Kinas Geologiske Undersøgelser besøgte i denne uge Aarhus Universitet for at underskrive en samarbejdsaftale, som skal udvide forskningssamarbejdet inden for bioscience og geoscience.

13.04.2018 | Møde

Institutledelsesmøde

Viser resultater 31 til 40 ud af 6720

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste