Arkiv

Associate professor Kim Ryun Drasbek

18.05.2017 | Bevillinger og priser

Research grant from the Riisfort Foundation

A research project headed by Associate Professor at Aarhus University, Kim Ryun Drasbek, will study the beneficial effects of so called conditioning in patients with ischemic stroke. The project has received a grant of 202,500 DKK from the Riisfort Foundation.

17.05.2017 | Administrativt

Nyhedsbrev 9 fra Institutlederen

Kære alle! FUSION Besættelse af posterne i den nye institutledelse: Fra august kommer institutledelsen på IOOS til at bestå af fem medlemmer; ud over mig som institutleder bliver det en viceinstitutleder for uddannelse, en viceinstitutleder for forskning og talent, en institutsekretariatsleder og en klinikleder, som er en nyoprettet stilling.

17.05.2017 | Administrativt

Nyhedsbrev 8 fra Institutlederen

Kære alle! FUSION: Organisationsstrukturen på IOOS er faldet på plads. Vores nye organisationsstruktur er nu gennemarbejdet og vil blive præsenteret på vores videndelingsmøde tirsdag d. 4. april.

Den nye bevilling på 38 mio. kr. er med til at konsolidere AIAS. EU-midlerne kan nu finansiere op mod halvdelen af det internationale fellowship-program i de kommende fem år.  Foto: Lise Balsby

16.05.2017 | Bevillinger og priser

AIAS henter ny rekordstor EU-bevilling til AU

Med en bevilling på 38 mio. kr. har Aarhus Institute of Advanced Studies (AIAS) for anden gang hentet en stor EU-bevilling til AU. Midlerne er øremærket fri forskning og med til at ruste AU til fortsat at tiltrække nogle af verdens førende forskere.

Det er anden gang, AIAS henter en meget stor bevilling fra EU's delprogram for ”Videnskabelig topkvalitet” til fri forskning. Foto: Lise Balsby

16.05.2017 | Bevillinger og priser

Rekordstor EU-bevilling til fri forskning ved Aarhus Universitet

Med en bevilling på 38 mio. kr. har den internationale forskningsenhed Aarhus Institute of Advanced Studies hentet en stor EU-bevilling til Aarhus Universitet. Midlerne er øremærket fri forskning og med til at ruste universitetet til fortsat at tiltrække nogle af verdens førende forskere.

Lars Bo Nielsen provokeres af diskussionen om kvalitet frem for kvantitet, for som han siger: Hvilken ledelse vil hype forskere, der publicerer meget, men af lav kvalitet? Omvendt er det også meningsløst at tro, at Health kan melde sig ud af en virkelighed, hvor det at forske 'er' at publicere.

16.05.2017 | Forskning

Stop publikationsræset og sæt kvaliteten op

Health har en vigtig opgave i at højne forskningskvaliteten i en tid, hvor førende tidsskrifter kritiseres for at publicere forskningsresultater, der ikke kan genskabes. Dekan Lars Bo Nielsen udfordrer vanetænkningen i ph.d.’ens rituelle tre artikler – og minder om, at ingen forsker er en ø.

Healths økonomiafdeling vil med den nye model for afrapportering kunne bruge ressourcerne bedre og mere effektivt ved at øge fokus på de bevillinger, der har størst økonomisk indflydelse på fakultetet.

16.05.2017 | Administrativt

Ny model for afrapportering af forskningsprojekter

I fremtiden bliver det forskningsprojektets størrelse, der afgør, hvor tit der sendes økonomirapporter til den ansvarlige for et eksternt finansieret forskningsprojekt.

Den nye vision skal sørge for, at de kommende læger får fremtidssikre kompetencer med sig. Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet.

16.05.2017 | Uddannelse

Vision for medicinuddannelsen klar til kommentering

Medicinstuderende, undervisere og kommende arbejdsgivere er de seneste måneder blevet spurgt, hvad de mener fremtidens lægeuddannelse skal indeholde. De mange forslag er nu samlet i et udkast til en vision og en strategi, der er sendt til kommentering blandt interessenterne.

16.05.2017 | Ph.d.-forsvar

Ph.d.-forsvar: Randi Maria Hanghøj Tei

Systematic Investigation of Osteoporosis in Patients suffering Fragility Fractures

H.M. Dronningen åbner Reformationskonferencen på Aarhus Universitet. Foto Lars Kruse

16.05.2017 | Arrangement

Stor konference på Aarhus Universitet markerer Reformationen

20.-21. maj 2017 åbner Aarhus Universitet dørene for ét af de største arrangementer i Reformationsjubilæet: Den folkeoplysende konference om Reformationen og det danske samfund. Blandt deltagerne er H.M. Dronning Margrethe, kultur-og kirkeminister Mette Bock og den amerikanske professor Francis Fukuyama.

Viser resultater 31 til 40 ud af 5555

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste