Arkiv

Mange nøjes med det mere subjektive narrative review, der er baseret på forskerens egne erfaringer og holdninger, som så underbygges af relevante publicerede studier - og det er ikke godt nok, mener Birgitte Kousholt, der leder de kirurgiske forskningslaboratorier på Institut for Klinisk Medicin.
Vi ønsker at gå foran i forsøget på at løse et desværre veldokumenteret problem, der i øjeblikket diskuteres internationalt - og med god grund. For hvad nytter det at producere forskningsresultater, der ikke kan bruges, spørger professor Gregers Wegener, der arbejder i Translational Neuropsychiatry Unit, Institut for Klinisk Medicin.

20.03.2017 | Forskning

Bedre dyreforskning kræver holdbare litteraturanalyser

Et nyt symposium og en workshop skal lære forskere, der er involveret i dyre-eksperimentelle forsøg, at gennemføre systematiske litteraturstudier. Det er nødvendigt, da prækliniske dyrestudier er af så forskningsmæssig ringe kvalitet, at internationale high-impact tidsskrifter skriver om problemet.

20.03.2017 | Bevillinger

65 mio. kroner til to forskere fra Aarhus Universitet

To topforskere inden for biologi og fysik fra Aarhus Universitet er blandt modtagerne under et nyt bevillingsprogram fra VILLUM FONDEN. Tanken bag det nye bevillingsprogram, VILLUM Investigator, er at lade fremragende forskere på danske forskningsinstitutioner undersøge de emner, de brænder allermest for.

”Systemet kan bruges nu og her af alle på en AU-computer, men jeg tilråder, at man som forsker opretter en personlig profil. Det giver nogle muligheder for at generere lister og downloade, gemme og ikke mindst dele sine søgeresultater med kolleger på en måde, der ikke tidligere har været mulighed for,” siger Pernille Hamburger Grøngaard.

20.03.2017 | Forskning

Ny fondsdatabase flerdobler forskernes søgemuligheder

Universitetets fondsdatabase ResearchFunding.net bliver nu suppleret af en ekstern database, Research Professional, som alle AU-ansatte kan tilgå. For den enkelte forsker betyder det tusindvis af nye opslag og langt mere fleksible muligheder for at generere lister, der bl.a. kan deles med kolleger.

20.03.2017 | Forskning

Gæs truer landbrug, flytrafik og natur

Der er nu så mange gæs, at dyrene kommer i konflikt med både landbrug og flysikkerhed. Der er indledt et internationalt samarbejde for at finde fælles løsninger.

20.03.2017 | Forelæsning / foredrag

Lecture by Visiting professor Alex Burdorf, Erasmus MC Rotterdam

'The End of the RCT?´

20.03.2017 | Møde

Workshop

AUGUST-gruppen på Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet, inviterer hermed alle interesserede til symposium og workshop om systematiske reviews og meta-analyser af dyreforsøg.

20.03.2017 | Møde

Symposium

AUGUST-gruppen på Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet, inviterer hermed alle interesserede til symposium og workshop om systematiske reviews og meta-analyser af dyreforsøg.

20.03.2017 | Forskning

Ny fondsdatabase tilgængelig for alle forskere på AU

Når forskere på AU søger midler, kan de nu bruge den eksterne fondsdatabase Research Professional. AU har købt adgang til databasen i foreløbig 1 år.

20.03.2017 | Møde

Møde: Institutledelsen

17.03.2017 | Ph.d.-forsvar

Ph.d.-forsvar: Anders Christian Mejer Kristensen

Modulation of the CNTFRα signalling complex by cytokinelike factor-1 and Vps10p-D receptors

Viser resultater 41 til 50 ud af 5300

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste