Arkiv

05.10.2018 | Forskning

"Mine børn har også haft melorme med i børnehaven til at dele ud af"

Andreas Lieberoth har en faglig baggrund inden for psykologi. Han har netop publiceret et eksperiment, som handler om at gøre os klogere på, hvordan man får folk til at spise ækle ting som for eksempel insekter.

Foto: AU

05.10.2018 | Administrativt

AU Evacuate er ude af drift

På grund af et angreb med ransomware på AU Evacuates data, er evakueringsappen i øjeblikket ude af drift.

05.10.2018 | Forskning

Større. Mere. Bedre.

Professor Jacob Sherson har en mission: han vil genopfinde den måde, computere og mennesker interagerer på. Han har genopfundet sig nogle gange undervejs, og er i dag en slags version 3.0 af sig selv. Fysikeren modtager nu Grundfos-prisen 2018 på 1 mio. dkk. for sit arbejde i krydsfeltet mellem menneske og maskine.

04.10.2018 | Bevillinger og priser

Æresdoktor ved Aarhus Universitet får nobelprisen i kemi

Sir Gregory Winter har fået en fjerdedel af årets nobelpris i kemi for sit arbejde med antistoffer. Han har gennem mange år samarbejdet med AU-forskere og blev i 2015 udnævnt til æresdoktor ved Aarhus Universitet, indstillet af Science and Technology.

Professor Trine Mogensen er forskningsleder på holdet, som desuden tæller (fra venstre mod højre): Professor Jacob Giehm Mikkelsen, professor Peter Hokland, klinisk lektor Bjarne K. Møller og lektor Rasmus Bak. Foto: Tobias Riis Mikkelsen

04.10.2018 | Bevillinger og priser

Health-forskere skal udrulle ny teknik til korrektion af genfejl

Medfødte genetiske defekter kan føre til, at immunsystemet svigter og ikke kan forsvare kroppen mod de mikroorganismer, vi hele tiden udsættes for. Med en ny bevilling i ryggen, skal professor Trine Mogensen sammen med et forskerhold fra AU og AUH udvikle en ny teknologi til at korrigere disse genfejl.

04.10.2018 | Forskning

Nyt digitalt værktøj vækker begejstring blandt metaldetektorbrugere

DIME er navnet på en ny digital portal til registrering af den voksende mængde metaldetektorfund i Danmark. Med DIME kan amatørarkæologer registrere deres fund allerede ude i marken og sende data til museerne. Museerne kan herefter bygge videre på amatørarkæologernes data og deres enorme viden om fundene. Med DIME tilgængeliggøres en vigtig del af…

04.10.2018 | Arrangement

Omsorg for den nye families trivsel og udvikling

Aktuel forskning om amning, tidlig relationsdannelse, og familiecentreret sygepleje

04.10.2018 | Arrangement

Professor emerita Solfrid Vatne: Korrigere og anerkjenne

Den psykiatriske sykepleieren som grensevokter eller terapeut

03.10.2018 | Administrativt

Nyt bestillingssystem klar til AU visitkort og kuverter

Du kan nu bestille AU visitkort og kuverter i et nyt bestillingssystem, som samtidig giver øget mulighed for brug af AU’s segl og særlogoer. I forbindelse med implementeringen af systemet er designet på AU’s visitkort og kuverter ligeledes blevet opdateret.

Vinderholdet. Fra venstre Nikolej Søe Sandberg, Rebecca Hilmer, Frederik Toftgård og Nora Goodstein. Foto: Katrine Solvang Larsen, Arts

03.10.2018 | Arrangement

Silkeborg-virksomhed fik unik idé af AU-studerende

175 studerende fra AU hjalp tirsdag 2. oktober virksomheder i Silkeborg med at finde løsninger på problemer fra virkelighedens verden. Vinderteamet havde udviklet et forslag til, hvordan virksomheden SVM Automatik kan præsentere sig selv og deres produkt på en helt ny måde på messer rundt om i verden.

Viser resultater 41 til 50 ud af 7209

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste