Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

13.06.2019 | Ph.d.-forsvar

Ph.d.-forsvar: Marie-Louise Ladegaard Baun

Earlier detection of ovarian cancer in general practice.

13.06.2019 | Ph.d.-forsvar

Ph.d.-forsvar: Andreas Nørgaard Glud

Disease modelling in Göttingen minipigs towards Parkinson’s Disease.

13.06.2019 | Ph.d.-forsvar

Ph.d.-forsvar: Niels Dalsgaard Nielsen

Peripheral Nerve Blocks for Analgesia after Elective Total Hip Arthroplasty.

12.06.2019 | Forskning

Et internationalt forskerhold modtager 203 mio. kr. til at skabe mere produktive afgrøder

Planteforskere fra Institut for Molekylærbiologi og Genetik, AU, er sammen med et internationalt forskerhold blevet tildelt 203 mio. kroner fra Novo Nordisk Fonden – heraf går 50 mio. kr. til planteforskerne fra Aarhus Universitet.

12.06.2019 | Kursus

8-ugers MBKT-kursus, Aarhus

MBKT-kursus otte torsdage fra den 26/9 2019. MBKT-programmet henvender sig til dig, der har eller har haft depression, og som ønsker at forebygge tilbagefald af depression. Du vil ved start af forløb få en individuel samtale og ved afslutning af forløbet udarbejdes en individuel behandlingsplan. Du vil lære teknikker til at lindre mistrivsel…

12.06.2019 | Forskning

Ny hjerneforskning udfordrer vores forståelse af søvn

Et internationalt studie, ledet af forskere fra Aarhus Universitet, har for første gang afdækket de mønstre og netværk i hjernen, der styrer søvnen. Viden, som på sigt kan hjælpe de mange danskere, der har problemer med at sove.

Marie Louise Ladegaard forsvarer sin ph.d.-afhandling ”Earlier detection of ovarian cancer in general practice” tirsdag den 2. juli 2019 kl. 14.00 på Aarhus Universitet.

12.06.2019 | Forskning

Transvaginal ultralyd kan være et nyt værktøj i tidligere opsporing af ovariecancer

Diagnosticeringen af ovariecancer beror på symptomer, da der ikke er grundlag for screening. Direkte adgang til transvaginal ultralyd via almen praksis kan være et brugbart værktøj i tidligere opsporing. Det viser en ny ph.d.-afhandling fra Aarhus Universitet.

De ryger stort set alle sammen: Hele otte ud af ti kvinder mellem 30 og 50 år, der behandles for en stor blodprop i hjertet, røg, da de blev syge, viser studie fra AU/AUH. Modelfoto fra Colour Box.
Vi ser desværre, at stadig flere unge ryger, og hvis politik skal basere sig på viden, bør de data, som vi lægger frem her, indgå i diskussionerne om forebyggelse og sundhedsfremme, siger overlæge og klinisk lektor Michael Mæng. Foto: Novo Nordisk.

12.06.2019 | Forskning

Yngre kvinder med blodprop i hjertet er stort set altid rygere

Rygning er den altovervejende årsag til, at folk mellem 30 og 50 år rammes af en blodprop i hjertet, og registerstudier fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital kan nu bidrage med tal og proportioner: Tre ud af fire yngre blodprop-patienter er rygere - hos kvinder er det otte ud af 10.

Vil du lære at formidle din forskning, så alle kan forstå den? Så tilmeld dig et af efterårets kommunikationskurser. Foto: Aarhus Universitetshospital.

11.06.2019 | Administrativt

Tilmeld dig efterårets kurser i forskningskommunikation

Til efteråret udbyder Region Midtjylland og Aarhus Universitet syv forskellige kurser, der træner forskere og ph.d.-studerende i at kommunikere sundhedsvidenskabelig forskning til andre end fagfæller.

Grafik: Aarhus Universitetshospital

11.06.2019 | Forskning

Bedre behandling til børn med leukæmi

Børn med en alvorlig type leukæmi kan nu nøjes med halvt så mange behandlinger med kemoterapi. Aarhus Universitetshospital står i spidsen for at udbrede den nye behandlingsform i stort, nyt europæisk samarbejde.

Viser resultater 41 til 50 ud af 7977

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste