Arkiv

07.03.2017 | Seminar

Ireland and the EU

Centre for Irish Studies Spring Seminar series 2017

07.03.2017 | Forskning

Digital dannelse skal på skoleskemaet

Digital dannelse er en opgave for skolen, men det kræver løbende diskussioner og udviklingsforløb, der klæder lærerne på til udfordringen. Det mener professor MSO Jeppe Bundsgaard fra DPU, Aarhus Universitet, der er aktuel med en ny bog om digital dannelse i skolen henvendt til lærere og pædagoger.

07.03.2017 | Forskning

Socialt udsatte børn og unge lærer mere, når forældrene er involveret

Forældresamarbejde i dagtilbud, på skoler og i hjemmet øger socialt udsatte børn og unges læring, udvikling og trivsel. Det viser en ny forskningskortlægning fra DPU, Aarhus Universitet.

Klinisk lektor i patologi, Steen Bærentzen, er kåret som årets underviser på medicinstudiet 2017.

07.03.2017 | Uddannelse og undervisning

VIDEO: Årets underviser på medicin

Klinisk lektor i patologi, Steen Bærentzen, inddrager teknologi, kunst, litteratur og humor i undervisningen. Det hædrer de studerende ham nu for.

Til maj er der valg til institutfora på Healths fem institutter. Foto: Colourbox.

07.03.2017 | Administrativt

Valg til institutfora: Stil op og få indflydelse

Vil du have indflydelse på, hvad der sker på dit institut? Så er det nu, du skal stille op til forårets valg til institutfora på Health.

Klinisk professor Henrik Toft Sørensen skal stå i spidsen for internationalt projekt om selvmordsforebyggelse. Foto: privat.

07.03.2017 | Navnenyt

Aarhus-forskere får del i amerikansk millionbevilling

Henrik Toft Sørensen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital er blandt modtagerne af en millionbevilling til et internationalt forskningsprojekt om selvmordsforebyggelse.

Seks nye initiativer skal øge hitraten på fondsansøgninger i en tid, hvor konkurrencen vokser. Og det er påtrængende. Med konstitueret dekan Ole Steen Nielsens ord er ST ikke bare ”massivt bedre end Health. Arts og BSS haler også ind på os, hvorfor det på alle måder er tid til at søge nye veje”.

07.03.2017 | Forskning

Seks nye veje til bedre fondsansøgninger

Fakultetsledelsen har lagt sig fast på seks indsatsområder, der skal sikre flere og bedre fondsansøgninger fra de rette forskere. Planen er at kombinere institutspecifikke tiltag med samarbejde på tværs. Samtidig skal en hjemmeside formidle, hvor, hvordan og hvornår en Health-forsker kan få hjælp til en ansøgning.

06.03.2017 | Administrativt

Nyhedsbrev 71, marts 2017

Kære alle Hermed sidste nyt fra instituttet. Vi nåede desværre ikke et nyhedsbrev i februar – og der var nu heller ikke det store at fortælle.

06.03.2017 | Uddannelse

Ny uddannelse for bestyrelsesformænd lanceres i Aarhus

Formandens rolle som leder af bestyrelsen kræver særskilt fokus. Derfor lancerer Aarhus BSS en uddannelse specifikt til formændene. Helt rigtigt at gøre mener bestyrelsesnetværk, formænd og rekrutteringsfolk.

06.03.2017 | Forskning

Regnskoven i Amazonas er formet af mennesker

Myten om at regnskoven er noget af det mest uberørte natur, vi finder i verden, aflives nu af et internationalt team af forskere med deltagelse fra Aarhus Universitet. Forskernes resultater, som netop er offentliggjort i Science, viser, at den oprindelige befolkning påvirkede regnskoven gennem udnyttelse og dyrkning af bestemte træarter længe før…

Viser resultater 81 til 90 ud af 5286

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste