Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

Markant færre gravide spiser antidepressiv medicin, men det er ikke altid den bedste løsning at droppe medicin, mener forskere ved Aarhus Universitet. Modelfoto: Colourbox

28.10.2019 | Forskning

Markant færre gravide bruger antidepressiv medicin

Siden 2011 er der sket et fald på over 33 procent i antallet af kvinder, som får antidepressiv medicin i graviditeten. Det viser et omfattende registerstudie fra Aarhus Universitet.

Lars Dyrskjøt Andersen er en af de to århusianske forskere, der står i spidsen for det nye nationale forskningscenter for kræft-DNA i blodet. Foto: Privat

28.10.2019 | Bevillinger og priser

25 mio. kr. til nyt forskningscenter for kræft-DNA i blodet

En blodprøve, der måler kræft-DNA i blodet, er omdrejningspunktet i et nyt nationalt forskningscenter, som skal bane vejen for nye metoder til at stille diagnoser og afgøre den rette behandling for kræftpatienter. Centret får økonomisk støtte fra Knæk Cancer-indsamlingen.

28.10.2019 | Arrangement

Collaboration Planning – how to identify and contact important stakeholders

How do you establish collaborations and approach companies with your research ideas? Turn your research into impact and learn how to build relationships and plan projects in this hands-on workshop.

28.10.2019 | Seminar

Research Funding - Equal Opportunities?

Diversity and equal opportunity are priority focal points at Health.

Universitetsdirektør Arnold Boon med de studerende, der har vundet medaljer til VM, EM eller Universiaden i 2019. Foto: Søren Kjeldgaard.

25.10.2019 | Arrangement

Studerende hyldet for iværksætteri og elitesport

Aarhus Universitet hyldede onsdag aften studerende for deres udmærkelser inden for elitesport eller iværksætteri. De studerende har enten vundet medaljer til VM, EM eller Universiaden – eller større iværksætterpriser med deres egne virksomheder.

Professor Claus Lindbjerg Andersen står i spidsen for det nationale studie, der bl.a. involverer alle tarmkræftbehandlingscentre i landet. Foto: Anita Graversen

25.10.2019 | Bevillinger og priser

Bevilling støtter test af nyt kræft-opsporingsprogram

Spor af kræft kan opdages ca. ni måneder tidligere og mere effektivt med en ny blodprøvetest, som forskere fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har udviklet. Nu er næste skridt at afdække, om et nyt opsporingsprogram kan konstatere tilbagefald af tarmkræft tidligere og dermed redde flere patienter. Studiet er støttet af…

24.10.2019 | Arrangement

Konference om væredygtighed: En menneskelig vinkel på FN’s verdensmål

De fleste har hørt om bæredygtighed. Men hvad med væredygtighed? Væredygtighedskonferencen d. 19. februar vil gøre dig klogere på dette begreb og give dig en mere filosofisk og psykologisk vinkel på de globale udfordringer, vi står over for. 100 AU-studerende har mulighed for deltage gratis på konferencen.

24.10.2019 | Ph.d.-forsvar

PhD defense: Roberta Rocca

MSc Roberta Rocca will be defending her dissertation "Spatial demonstratives in brain and behaviour"

24.10.2019 | Seminar

Symposium on Single Cell and Spatial Sequencing Technologies and Applications

Department of Biomedicine, Aarhus University and 10x Genomics welcomes researchers with an interest in single cell Gene Expression analysis and spatial transcriptomics.

Christian Vægter har netop modtaget en bevilling på fem mio. kr., som en del af Lundbeckfondens Ascending Investigators-program, der gives til erfarne og talentfulde forskere.

24.10.2019 | Navnenyt

Bevilling til aarhusiansk forskning i kroniske nervesmerter

I et laboratorium på Aarhus Universitet er forskere i gang med at undersøge, hvad nervesystemets støtteceller betyder i forhold til udviklingen af kroniske nervesmerter. Forskningen står lektor Christian Vægter i spidsen for, og han har netop modtaget fem mio. kr. fra Lundbeckfonden til at videreføre studiet.

Viser resultater 81 til 90 ud af 8377

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste