Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

23.10.2019 | Administrativt

Folkeuniversitetets særaftale for AU-medarbejdere og alumner ophører

I sommeren 2019 var det sidste gang, medarbejdere og alumner ved Aarhus Universitet kunne tilmelde sig gratis forelæsninger på Folkeuniversitetet.

"Det er en særdeles glædelig nyhed for såvel de kommende centerledere som for universitetet," siger rektor Brian Bech Nielsen om bevillingen. Foto: Ida Jensen.

23.10.2019 | Bevillinger og priser

AU får tre nye grundforskningscentre

Danmarks Grundforskningsfond har bevilliget midler til tre nye grundforskningscentre på AU. To nye centre åbner på Science and Technology og ét på Aarhus BSS.

2020 er et vigtigt år i det dansk-tyske forhold. Året markerer udover 100-året for Genforeningen en lang række andre jubilæer, og Danmarks og Tysklands regeringer har udnævnt 2020 til dansk-tysk kulturelt venskabsår. MatchPoints Seminar 2020 taler ind i denne sammenhæng. Grafik: Gudrun Frost Søgaard

23.10.2019 | Arrangement

Stor, international konference i 2020: Det dansk-tyske forhold

Forholdet mellem Danmark og Tyskland har gennem historien været præget af både konflikt og samarbejde. Aarhus Universitet sætter det dansk-tyske forhold til debat på MatchPoints Seminar d. 23.-25. april 2020 – mød blandt mange andre den amerikanske historiker og debattør Anne Applebaum. Tilmeldingen til konferencen åbner i januar 2020.

23.10.2019 | Bevillinger og priser

Grant to Mads Sloth Vinding

Assistant professor, PhD Mads Sloth Vinding from CFIN has received DKK 250,000 for his studies in MR related heat treatment of brain tumors from Eva & Henry Frænkel's Mindefond

23.10.2019 | Arrangement

Ny fødevarekonference om cirkulær økonomi

Hvad er perspektiverne og udfordringerne ved cirkulær økonomi i forbindelse med fødevarer? Det belyser en konference den 12. november i Stakladen, hvor alle interesserede studerende er velkomne.

22.10.2019 | Forskning

Internationalt forskningsprojekt skal skabe bæredygtig byudvikling

Forskere fra Europa og Kina samles i Aarhus i denne uge til kick-off på et stort fælles forskningsprojekt, som sætter fokus på bæredygtig byudvikling og omstilling til en klimavenlig fremtid i en tid, hvor byområder står over for hidtil usete udfordringer. Projektet koordineres af forskere fra Institut for Miljøvidenskab, Aarhus Universitet.

Lektor Ole Schmeltz Søgaard får 5 mio. kr. fra Lundbeckfonden til at undersøge, om immunforsvaret kan styrkes i en sådan grad, at HIV-patienter kan undvære medicin. Foto: AUH.

22.10.2019 | Bevillinger og priser

HIV-forskning får økonomisk skulderklap

Kan HIV-patienters immunforsvar styrkes i sådan en grad, at livslang medicin ikke længere er nødvendig? Dét undersøger ph.d. og lektor Ole Schmeltz Søgaard fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital, og med en bevilling på 5 mio. kr. fra Lundbeckfonden får han nu en økonomisk håndsrækning til at målrette forskningen.

22.10.2019 | Uddannelse

Sæt fokus på din fremtid - kom til Kandidatdag torsdag d. 21. november kl. 10-15

Er du bachelorstuderende, og ønsker du at sætte fokus på din fremtid? Få overblik over dine muligheder for valg af kandidatuddannelse. AU udbyder flere end 100 kandidatuddannelser - vi har også en til dig.

21.10.2019 | Arrangement

AU Challenge Finale

Få bæredygtig inspiration – vær med som publikum til finalen i den nye store casecompetition for hele Aarhus Universitet: AU Challenge 2019.

Foto: Colourbox

21.10.2019 | Administrativt

Sådan håndterer du samtaler om krænkende adfærd

AU udbyder i efteråret to workshops om håndtering af krænkende adfærd. Målgruppen for de to workshops er personaleledere, studieledere, uddannelsesledere, studievejledere, AMR og TR. Deltagerne vil blive præsenteret for universitetets guidelines på området samt blive klædt på til at varetage samtaler om krænkende adfærd med medarbejdere eller…

Viser resultater 91 til 100 ud af 8377

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste