Arkiv

21.09.2018 | Arrangement

Er din bil lukket inde i Universitetsparken?

Der er desværre opstået den situation, at en række biler holder parkeret på parkeringspladser, som ligger inde i den nu afspærrede del af Universitetsparken. Afspærringen er terrorsikring under fredagens 90-års fødselsdagsfest.

21.09.2018 | Administrativt

Så er det tid til MUS

I september, oktober og november 2018 mødes alle medarbejdere og ledere til medarbejderudviklingssamtale (MUS) på Aarhus Universitet.

Grafik: AU Event og Kommunikationsstøtte

20.09.2018 | Administrativt

AU’s profilmateriale 18/19 er udkommet

AU's profilbrochure 18/19 og den rejsevenlige mini-udgave AU in Brief er nu udkommet i en let opdateret udgave.

20.09.2018 | Forskning

Cannabidiol fra cannabisplanten virker mod depression

Et forskerhold fra Aarhus Universitet og São Paulo Universitet har påvist, at stoffet cannabidiol fra cannabisplanten virker effektivt mod depression på rotter og mus. Professor Gregers Wegener spår stoffet stort potentiale – måske allerede inden for en fem-årig periode.

Bevillingen skal gå til at udvikle videre på et lovede lægemiddel mod smerter i nervebanerne.

20.09.2018 | Navnenyt

Smerteforsker modtager millionbevilling

Lektor Christian Vægter fra Institut for Biomedicin, Aarhus Universitet, er med i et konsortium af forskere, som netop har modtaget 18,4 mio. kr. fra Innovationsfonden. Pengene skal gå til at arbejde videre på et lovende lægemiddel mod smerter i nervebanerne

Pigen lider af sygdommen SAVI, fordi cellerne i hendes krop konstant frigiver molekyler, der giver betændelse. Det resulterer i kraftig hudeksem, problemer med lungefunktion og nedsat vækst. Foto: National Institutes of Health

20.09.2018 | Forskning

Fedtstoffer kan bremse overophedet immunforsvar

Proteinet STING er normalt en vigtig del af vores immunforsvar, men i nogle autoimmune sygdomme er det kilden til sygdom. Medicinalindustrien er derfor i kapløb om at finde et stof, der kan hæmme STING. Nu har aarhusianske forskere måske fundet det.

20.09.2018 | Ph.d.-forsvar

Ph.d.-forsvar: Mette Holland-Fischer

Rheumatoid arthritis, Ankylosing Spondylitis and hospitalization with Pneumonia

Doktor, lektor og dr.med. Jaimie Lorenne Gradus. Foto: privat.

19.09.2018 | Navnenyt

Aarhus får ny doktor med speciale i traumatiske oplevelser

Jaimie Lorenne Gradus, lektor og ny modtager af den medicinske doktorgrad ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital, forsker i, hvordan både det fysiske og psykiske helbred bliver påvirket hos mennesker, der har været udsat for alvorlige, stressende og traumatiske hændelser.

Professor Gregers Wegener har sammen med brasilianske forskerkolleger fundet ud af, at cannabis-ingrediensen cannabidiol virker mod depression hos rotter.  Foto: AU Foto

19.09.2018 | Forskning

Cannabidiol fra cannabisplanten virker mod depression

Et forskerhold fra Aarhus Universitet og São Paulo Universitet har påvist, at stoffet cannabidiol fra cannabisplanten virker effektivt mod depression på rotter og mus. Professor Gregers Wegener spår stoffet stort potentiale – måske allerede inden for en fem-årig periode.

Grafik: AU IT

18.09.2018 | Administrativt

Ny international hjemmeside opfylder brugernes behov

Fra i dag bliver det nemmere for kommende, internationale studerende og medarbejdere at få et overblik over studier, arbejdsmuligheder og campuslivet på Aarhus Universitet. Aarhus Universitet har netop lanceret en ny, målrettet international hjemmeside.

Viser resultater 91 til 100 ud af 7209

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste