Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arkiv

11.06.2019 | Administrativt

Phishingmail i omløb: Oplys aldrig din kode

En række ansatte modtog fredag den 7. juni en phishingmail fra mailadressen ’IThelpdesk@au.dk’, hvor formålet er at lokke modtageren til at oplyse sit password. Er du I tvivl om en mail er et forsøg på phishing, kan du kontakte din lokale IT-support eller Informationssikkerhedsafdelingen.

11.06.2019 | Ph.d.-forsvar

Ph.d.-forsvar: Yasser Haddadi

Intra-oral scanning in fixed prosthodontics Laboratory and clinical comparative studies.

Fredrik Hieronymus (til venstre) og Søren Dinesen Østergaard skal nu undersøge, om den enkelte patients personlige karakteristika som fx genetisk profil betyder noget for, hvilket antipsykotisk lægemiddel, der virker bedst. Foto: Privat.

11.06.2019 | Bevillinger og priser

Målet er personlig medicin til patienter med skizofreni

Slut med ’trial and error’: Går det som professor Søren Dinesen Østergaard og hans nye postdoc Fredrik Hieronymus håber, skal patienter med skizofreni i fremtiden behandles med personlig medicin. Forskningsprojektet støttes af Lundbeckfonden med 1,6 mio. kr.

07.06.2019 | Forskning

Digitale læremidler: Fra ABC til WWW

De digitale læremidler er på kort tid blevet en stor del af moderne undervisning, men der er ikke meget moderne over måden, de er skruet sammen på, lyder det fra flere forskere i den nye udgave af DPU’s magasin Asterisk.

07.06.2019 | Møde

LAMU-møde

07.06.2019 | Arrangement

Torsdagsaktivitet

Torsdagsaktivitet den 26. september kl. 14.00-15.30 i Samfundsmedicinsk aud.   Titel på forelæsningen er “Retirement of Statistical Significance".   Forelæser er Morten Schmidt, lektor på Klinisk Epidemiologisk Afdeling. Læs mere om Morten på: http://pure.au.dk/portal/da/morten.schmidt@clin.au.dk Tilmelding til Lone Sand…

06.06.2019 | Møde

Institutledelsesmøde

06.06.2019 | Møde

Institutledelsesmøde

Professor, dr.med. Troels Staehelin Jensen (t.h.) var i maj i Philadelphia, USA, for at modtage den eftertragtede amerikanske smerteforskningspris ’The Mitchell Max Award for Neuropathic Pain’, som han her får overrakt af professor Michael Rowbotham fra University of California, San Fransisco. Foto: The American Academy of Neurology.

06.06.2019 | Bevillinger og priser

Dansk smerteforsker gør en forskel for nervepatienter over hele verden

Hvorfor får patienter med amputerede lemmer fantomsmerter? Hvilke nervesmerter oplever patienter med fx rygmarvsskade og sklerose? Og hvordan kan man forbedre smertehåndteringen, så patienternes livskvalitet øges? Det er nogle af de spørgsmål, som Troels Staehelin Jensen og hans forskerteam søger efter svarene på.

Lars Dyrskjøt og hans team har analyseret mere end 650 blodprøver fra 68 patienter for at nå frem til konklusionerne i deres forskningsprojekt (foto: Tonny Foghmar).

06.06.2019 | Forskning

Ny test for kræft-DNA i blodet målretter behandling af patienter med blærekræft

En simpel blodprøve kan informere om risiko for tilbagefald for patienter med fremskreden blærekræft samt om behandlingseffekt af kemoterapi.

Viser resultater 91 til 100 ud af 8009

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste