Arkiv

08.03.2017 | Forelæsning / foredrag

CHEF talk by visiting researcher Dr. Gwyneth Hughes

Future directions and forging connections in Higher Education: GO:IT, Connected Curriculum, and Participatory Academic Communities.

08.03.2017 | Forelæsning / foredrag

CHEF event: Scoping and designing future online higher education

CHEF Talk by visiting fellow Alex Moseley and PhD fellow John Lean

Rikke Holm gjorde den grundlæggende opdagelse under sit ph.d.-studium, da hun sammenlignede forskellige mutanter af natrium-kalium-pumpen.
Bente Vilsen peger på, at opdagelsen kan have perspektiver for patienter med mavesår, omend man skal være varsom med at udtale sig for skråsikkert om opdagelser af grundvidenskabelig karakter.

07.03.2017 | Forskning

Aarhus-forskere opklarer syrepumpens mysterium

Det er lykkedes forskere på Aarhus Universitet at afdække mekanismerne i den såkaldte syrepumpe, der på celleniveau pumper syre ud i mavesækken – i nogle tilfælde med mavesår og spiserørskatar til følge. Forskningsresultatet udspringer af Jens Chr. Skous natrium-kalium-pumpe, der for 20 år siden blev belønnet med Nobelprisen.

07.03.2017 | Seminar

Irish politics and Public performance.

Centre for Irish Studies Spring Seminar Series 2017.

07.03.2017 | Seminar

Ireland and the EU

Centre for Irish Studies Spring Seminar series 2017

07.03.2017 | Forskning

Digital dannelse skal på skoleskemaet

Digital dannelse er en opgave for skolen, men det kræver løbende diskussioner og udviklingsforløb, der klæder lærerne på til udfordringen. Det mener professor MSO Jeppe Bundsgaard fra DPU, Aarhus Universitet, der er aktuel med en ny bog om digital dannelse i skolen henvendt til lærere og pædagoger.

07.03.2017 | Forskning

Socialt udsatte børn og unge lærer mere, når forældrene er involveret

Forældresamarbejde i dagtilbud, på skoler og i hjemmet øger socialt udsatte børn og unges læring, udvikling og trivsel. Det viser en ny forskningskortlægning fra DPU, Aarhus Universitet.

Klinisk lektor i patologi, Steen Bærentzen, er kåret som årets underviser på medicinstudiet 2017.

07.03.2017 | Uddannelse og undervisning

VIDEO: Årets underviser på medicin

Klinisk lektor i patologi, Steen Bærentzen, inddrager teknologi, kunst, litteratur og humor i undervisningen. Det hædrer de studerende ham nu for.

Til maj er der valg til institutfora på Healths fem institutter. Foto: Colourbox.

07.03.2017 | Administrativt

Valg til institutfora: Stil op og få indflydelse

Vil du have indflydelse på, hvad der sker på dit institut? Så er det nu, du skal stille op til forårets valg til institutfora på Health.

Klinisk professor Henrik Toft Sørensen skal stå i spidsen for internationalt projekt om selvmordsforebyggelse. Foto: privat.

07.03.2017 | Navnenyt

Aarhus-forskere får del i amerikansk millionbevilling

Henrik Toft Sørensen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital er blandt modtagerne af en millionbevilling til et internationalt forskningsprojekt om selvmordsforebyggelse.

Viser resultater 91 til 100 ud af 5300

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste