Aarhus får sin første professor i sundhedsfremme

Med ansættelsen af Helle Terkildsen Maindal som professor i sundhedsfremme satser Aarhus Universitet på at skabe forandring og bedre vilkår for sundhed – især hos den del af befolkningen, som er mest sårbar, og hvor sociale forhold påvirker sundheden.

14.11.2017 | Sabina Bjerre Hansen

Helle Terkildsen Maindal bliver den første professor i sundhedsfremme ved AU. Foto: AU.

Institut for Folkesundhed ved Aarhus Universitet har ansat Helle Terkildsen Maindal som professor i sundhedsfremme. Hun tager udgangspunkt i hverdagslivets udfordringer med sundhed og sygdom, og hendes ambition er, i samarbejde med borgerne og på deres egne præmisser, at støtte befolkningen i at opnå bedre sundhed bl.a. inden for bevægelse, mad og social involvering.

Helle Terkildsen Maindals forskning i sundhedsfremme kan få betydning både for sundhedsvæsenet og for sociale og lokale indsatser – og også for måden, hvorpå sundhedsprofessionelle og andre faggrupper håndterer borgernes sundhed. 

Helle Terkildsen Maindal er uddannet sygeplejerske, har en master i folkesundhed og en ph.d. i medicin. Hun tiltræder professoratet den 1. januar 2018. 

Kontakt

Professor Helle Terkildsen Maindal
Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed
Mobil: 25 46 23 20
Mail: htm@ph.au.dk

 

 

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Folkesundhed, Health, Ph.d.-studerende, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder