Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aarhus-forsker modtager millionbevilling

Yonglun Luo fra Aarhus Universitet er genforsker og har netop modtaget en bevilling på næsten fire millioner kroner fra Det Frie Forskningsråd. Målet med hans forskning er at udvikle et system, som på længere sigt kan behandle alvorlige sygdomme som sukkersyge, demens og cancer.

15.10.2013 | Anders Corydon Frederiksen

Bevillingsmodtager Yonglun Luo fra Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin.

Bevillingsmodtager Yonglun Luo fra Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin.

Yonglun Luo forsker i den menneskelige arvemasse. Hans forskning har udmærket ham til en bevilling på næsten fire millioner. Med pengene vil han udvikle et system, som kan forbedre forebyggelsen af kroniske folkesygdomme som sukkersyge, demens og cancer.

”Ved at arbejde videre på et system (CRISPR/Cas9), som kan anvendes til at udvikle specielle stamceller i menneskekroppen, vil vi målrette aktiveringen af nogle specifikke gener og bruge dem til at producere endnu flere af disse stamceller. Stamcellerne kan vi bruge til cellefornyelse samt organudvikling og -reparation,” forklarer Yonglun Luo.

Yonglun Luos forskning vil på sigt komme til gavn for patienter med degenererende sygdomme som Alzheimers, Parkinsons og andre demenssygdomme.

Bevillingen kommer fra Det Frie Forskningsråd|Teknologi og Produktion til Individuelle Postdocstipendier og er på 3.982.265 kroner.

Forskningen har Yonglun Luo udført i samarbejde med professor Lars Bolund og professor Thomas G. Jensen, begge fra Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin, lektor Charlotte B. Sørensen, Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og professor Poul Hyttel, Københavns Universitet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Yonglun Luo er født den 1. maj 1981 i Kina, hvor han i 2006 fik en bachelorgrad og i 2009 afsluttede sit kandidatstudie. I 2012 opnåede han en ph.d.-grad ved Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin.

Yderligere oplysninger

Postdoc, ph.d. Yonglun Luo
Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin - Human genetik
Direkte telefon: 8716 7015
alun@hum-gen.au.dk

Navnenyt, Alumne, Institut for Biomedicin, Health, Offentligheden/Pressen, Ph.d.-studerende, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder