Aarhus-studerende får UNICEF-bevilling

Med en bevilling på 160.000 kroner fra UNICEF skal forskningsårsstuderende og stud.med. Mads Mose Jensen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital forbedre HIV-behandling i Guinea-Bissau i Vestafrika.

26.04.2017 | Sabina Bjerre Hansen

Mads Mose Jensen, medicinstuderende og forskningsårsstuderende i Aarhus, har underskrevet en aftale med UNICEF om økonomisk støtte til sit projekt: ”Improving the nationwide quality of HIV care in Guinea-Bissau”.

Projektet har til formål at implementere en national database på i alt ni HIV-klinikker i Guinea-Bissau. Bevillingen fra UNICEF åbner dermed døren for et større datagrundlag end tidligere. Og på sigt vil det være et vigtigt skridt på vejen mod bedre behandling af tusindvis af HIV-smittede patienter i Guinea-Bissau, som er et af verdens fattigste lande.

Mads Mose Jensen er i øjeblikket i Guinea-Bissau sammen med bl.a. sin medvejleder Bo Langhoff Hønge. Her er de i gang med at ansætte dataindtastere til UNICEF-projektet.

Forskningsgruppen har, siden den startede arbejdet i Bissau i 2007, fulgt 10.000 patienter med HIV.

Kontakt

Læge og ph.d.-studerende Bo Langhoff Hønge Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og Aarhus Universitetshospital – Blodbank og Immunologi Mobil: 23 71 88 70 Mail: bohonge@clin.au.dk

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin, Health, Ph.d.-studerende, Ekstern målgruppe, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Videnskabelig medarbejder