Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Afslag: Sådan kommer du videre

Har du fået nej til drømmeuddannelsen? Her kommer et par gode råd til, hvad du skal gøre her og nu.

30.07.2013 | Studieguideredaktionen

Aarhus Universitets vejledere står klar til at hjælpe med at finde frem til alternative muligheder, hvis du ikke kom ind på drømmestudiet. Foto: Jesper Rais / AU Kommunikation

1. Tjek én gang til på mit.au.dk.

På din personlige side på mit.au.dk står alle de fag, du har søgt ind på på Aarhus Universitet.
Hvis du er optaget, er det tydeligt markeret ud for det pågældende fag.
Har man ikke denne markering, er man ikke optaget.

mit.au.dk kan du desuden se, om du ikke er optaget fordi, du ikke opfylder fagkravene til de studier, du har søgt ind på – typisk de rette niveauer og fag fra ungdomsuddannelsen – eller om du simpelt hen ikke havde de rigtige høje nok karakterer.

Mener du, at der er sket en fejl i vores behandling af ansøgningen, skal du HURTIGST MULIGT, kontakte den centrale vejledning på Aarhus Universitet.

Studerende, der ikke bliver optaget på mindst ét af de fag, de har søgt ind på i deres samlede ansøgning, får desuden et brev direkte fra den koordinerede tilmelding.

2. Det er okay at være skuffet

At søge ind på en universitetsuddannelse er for mange et af de vigtigste valg i livet overhovedet.
Derfor er det okay at være skuffet, hvis du har fået nej til drømmeuddannelsen, og du skal derfor lige give sig selv mulighed for at få pusten igen. Snak med gode venner og familie, tag en tur i byen og begrav dig en dags tid på sofaen med din yndlingsserie – men vent ikke for længe, inden du kommer op på hesten igen, og går videre til punkt 3.

3. Kontakt en vejleder om dine ønsker og muligheder

Er du afvist studerende, er et af de bedste råd, at du kontakter en studievejleder, så I sammen kan undersøge mulighederne for blive optaget næste år – måske på en uddannelse, der grænser op til ønskestudiet, men hvor det er nemmere at blive optaget.
En række studier på Aarhus Universitet har desuden ledige pladser, hvor der er mulighed for at starte på et studium allerede fra i år, men det kræver i de fleste tilfælde, at du søger inden den 9. august.

4. Tab ikke modet

Det er vigtigt, at du ikke taber modet og lysten til at uddanne dig, selvom det med et afslag lige i første omgang kan være svært at se lyset for enden af tunnelen.
Måske du kan kvalificere dig bedre til næste år – måske du kan finde en ledig plads – måske findes der alternativer, som du slet ikke har overvejet.  Har du brug for hjælp, en snak eller en chat, så er du altid velkommen til at kontakte os.

Venlig hilsen

Studievejledningen på Aarhus Universitet

Uddannelse, Kommende studerende, Alle AU-enheder