Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Alumni ved TEDx

Den 9. maj deltog tre af vores egne alumner i den første TEDx i Aarhus. Holdet fra Aarhus BSS Alumni var med for at give dig deres inspirerende historier.

22.06.2015 | Julie Løndahl Petersen

Den 9. maj deltog tre af vores egne alumner i den første TEDx i Aarhus. Foto: Greg McQueen/ TEDx

Multidisciplinær Specialist, Rajiv Vaid Basaiawmoit (´11). Han er Direktør for Open Innovation ved Aarhus Universitet Center for Entreprenørskab og Innovation. Foto: Greg McQueen/ TEDx

Innovations-pirat, Thomas Nørmark (´02). Thomas tror på, at brugen af Big Data og Predictive Analytics vil tillade os at forudsige fremtiden i en udstrækning, som overgår grænserne for de fleste menneskers fantasi. Og han har en app, som kan hjælpe os med at finde ud af vores egen fremtid. Foto: Greg McQueen/ TEDx

Marketing Consultant, Saji Nair (´09). Saji har altid drømt om at være speaker på TEDx og nu har hun været vært for en. Foto: Greg McQueen/ TEDx

TEDx blev afholdt i Navitas bygningen. Foto: Greg McQueen/ TEDx

Den 9. maj deltog tre af vores egne alumner i den første TEDx i Aarhus. Holdet fra Aarhus BSS Alumni var med for at give dig deres inspirerende historier.

 

Hvad er dit navn? Og hvad er du god til?

I det sekund man trådte ind i Navitas bygningen og blev hilst velkommen af de mange frivillige, startede man med at netværke. Ved at skrive ens navn, og hvad man er god til, på et navneskilt som man hang rundt om halsen, indbød man indirekte folk til at tale med sig. Og det var formålet. Hele arrangementet handler om at netværke og om at dele ideer.

Temaet for TEDxVennelystBlvd arrangementet var Time & Timing, og fire speakere og en kunstner var inviteret til at tale inden for temaet. To af speakerne og værten er alumni fra Aarhus BSS, og her er deres syn på en dag fyldt med tid og ideer.



Tid og formålets klæde

Multidisciplinær Specialist, Rajiv Vaid Basaiawmoit

Rajiv (´11, MBA) er Direktør for Open Innovation ved Aarhus Universitet Center for Entreprenørskab og Innovation. For ham er tid et omskifteligt koncept og som underviser i innovation og iværksættelse, fokuserede hans oplæg på, hvordan en iværksættertankegang tillader en at væve tid ind i formålets klæde.

 

- Hvad var dit budskab ved TEDx Rajiv?

- For mig er tid fleksibel. Man bør ikke være en slave af tid. Mange af os er tynget af det, som jeg ser på arbejde og i folks hverdag. Mit koncept er, at hvis du virkelig nyder det du lever, og fører mening og formål til det, så vil du altid prioritere de aktiviteter. Jeg tror på, at ved at opfatte tid på denne måde, giver dig lykke og et formål i dit liv. Pludseligt vil du finde mere tid og være i stand til at skabe mere tid til de ting, du nyder at lave. Mit budskab er kædet sammen med mit mål om at skabe formåls-lavere. Hvis de kan forfølge et formål, vil de automatisk blive forandrings-lavere.

 

- Hvordan finder du formålet?

- Først og fremmest er du nødt til at have et åbent sind og komme ud af hamsterhjulet. På en måde; kom ud af travlheden for travlhedens skyld. Du må spørge dig selv: Hvor meget af det du laver, er faktisk meningsfuldt?

 

- I din præsentation talte du om “time buffers”. Hvordan laver vi dem?

- At lave luft i din kalender, når tiden er knap, er ikke let nu til dags. For mig virker ideen om balance mellem arbejdsliv og fritid ikke, fordi det betyder, at du skal kæmpe for at opnå balance. Arbejde og fritid burde forenes. Efter at opfatte dem som en enhed, kan du lave små “buffers”. For eksempel, du kan tilføje en time mellem møder. Sådan, at hvis du møder en interessant person, som inviterer dig på kaffe, har du mulighed for at sætte dig ned og undgå at planlægge det i din kalender. Det er meget mere autentisk og spontant.

 

- Hvordan oplevede du at være speaker ved TEDx?

- Jeg var meget overrasket over udvælgelsen, eftersom jeg var nomineret af nogle håbefulde mennesker og tidligere studerende, gætter jeg på. Jeg underviser studerende i at have en iværksættertankegang, da iværksætteri ikke kun handler om at starte virksomheder, og da jeg blev spurgt om, hvilket budskab jeg gerne vil give, vidste jeg med det samme, at dette var budskabet jeg ville tage med til TEDx; værdien af en iværksættertankegang men koblet til en fornemmelse for formål. Jeg tror på, at denne tankegang kan være nyttig i andre aspekter i livet og ikke kun på arbejdet. Jeg er glad for, at jeg blev udvalgt, på grund af de oplevelser, historier og anekdoter jeg havde at dele. Det er historier og ideer, som er værd at dele, og er det ikke det TED handler om?

Læs mere om Rajiv

 

“The FutureLizer”

Innovations -pirat, Thomas Nørmark

Thomas (´02, cand.it) tror på, at brugen af Big Data og Predictive Analytics vil tillade os at forudsige fremtiden i en udstrækning, som overgår grænserne for de fleste menneskers fantasi. Og han har en app, som kan hjælpe os med at finde ud af vores egen fremtid.

- Hvad delte du på TEDx Thomas?

- Jeg talte om, hvordan denne nye ‘digitale representation’ af verden giver os mulighed for at gøre mange flere ting i relation til at forudsige fremtiden. Dette er en ny magt, og jeg gav nogle eksempler på, hvordan man kan bruge den.

Når du har en ide om, hvad der kommer til at ske, så kan du få styr på ting og skabe et vigtigt rum, som tillader dig at leve i nuet.

 

- I din præsentation nævnte du en ny app, du arbejder på, kaldet “The FutureLizer”. Kan du fortælle mere om den?

- App’en tillader dig at simulere din fremtid. Hvis vi kan forudsige hvilken t-shirt eller bog en person ville have, hvorfor skulle vi så ikke forudsige, hvilket liv en person ville have.

Simulationen og forudsigelserne er baseret på en række spørgsmål, som du skal besvare. Meget personlige spørgsmål om interesser, IQ, ambitioner, præferencer, personlig økonomi, frygt, drømme, værdier og lykke.

Al denne data holdes op mod data fra andre “look-a-likes” og “act-a-likes”, og hvad der gjorde dem lykkelige i deres liv. – En kollektiv intelligens om fremtidig lykke, kan man sige.

 

-Hvad med etik og datasikkerhedsproblemer ved at bruge Big Data på den måde?

- Jamen, det sker nu, det er ikke fremtiden. Og selvfølgelig er vi nødt til at finde ud af, hvad vi skal gøre med denne ny fundne magt i relation til etik og datasikkerhed. Jeg tror på, at vi er nødt til at vænne os til det og finde ud af det hen af vejen.

 

- Hvordan oplevede du at være speaker ved TEDx?

- Det var en stor ære, for jeg er selv en stor TED fan. Det har været en drøm for mig, og jeg kan nu krydse det af min Bucket List – samtidigt er jeg ydmyg og taknemmelig over, at få muligheden for at give noget tilbage til TED samfundet.

Læs mere om Thomas

 

En Alumnae som vært for en global event

Marketing Consultant, Saji Nair

Saji Nair (´09, MA) har altid drømt om at være speaker på TEDx og nu har hun været vært for en. Med kløgt og ynde introducerede hun speakerne og holdte styr på alting.

- Hvordan blev du vært ved TEDx Saji?

- Jamen, jeg skulle igennem en interviewproces. Jeg har før været vært ved arrangementer og jeg nyder det virkeligt. Derudover har jeg altid ønsket at blive en TED speaker, fordi jeg har ideer, som jeg tror, kan ændre verden. Det at være vært, bringer mig tættere på det. At deltage i programmet betyder meget for mig, fordi jeg fik mulighed for at interagere med en masse passionerede mennesker, arrangører og deltagere. Jeg elsker også at være del af en global platform, og alle kender og nyder TED Talks.

 

- Hvordan vil du beskrive arrangementet?

- Det faktum, at vi havde nogle mennesker, som havde ambitioner om at bringe TEDx til Jylland, siger alene meget. Vi talte meget om de betydningsfulde ting derude, men vi havde ikke modet til at tage det til os. For at synliggøre den viden, som vores eksperter har her i Aarhus, må vi bruge globale platforme som TEDx. Også for at tiltrække, opretholde og bevare talenter i Aarhus.

 

- Hvad med mangfoldigheden blandt publikum?

- Jeg tror, at når det kommer til globale platforme, er nationaliteter det sidste, vi behøver at kigge på. Vi skal se på ligesindede mennesker. Det drejer sig om deres tanker for at føre mennesker sammen. Det handler om en positiv forandring.

Læs mere om Saji på hendes LinkedIn profil eller hendes hjemmeside.


Du kan se, hvordan dagen udfoldede sig gennem storify.


Hvad er TED talks?

TED er en almennyttig organisation optaget af at sprede ideer, oftest i form af korte, stærke talks (18 minutter eller mindre). TED begyndte i 1984, som en konference hvor teknologi, underholdning og design konvergerer, og dækker i dag næsten alle emner – fra videnskab til virksomheder til globale problematikker – på mere end 100 sprog. TED er et globalt samfund, som indbyder mennesker fra alle discipliner og kulturer, som søger en dybere forståelse af verden. Vi tror passioneret på kraften af ideer til at ændre attituder, liv og, ultimativt, verden. På TED.com bygger vi et clearingkontor af gratis viden fra verdens mest inspirerende tænkere – og et samfund af nysgerrige sjæle til at engagere hinanden i ideer og med hinanden, både online og ved TED og TEDx arrangementer jorden rundt, hele året.

 

Hvad er TEDx?

TEDx programmet er designet til at hjælpe samfund, organisationer og individer med at starte diskussioner og forbindelser gennem lokale TED lignende oplevelser.

TEDx Vennelystblvd var undfanget og udviklet af Andrea Klassen og Belén Jiménez-Mena

TEDx Vennelystblvd var den første af dens slags i Jylland.

Den grundlæggende ide bag TEDx er at sprede ideer.

 

Samarbejde, Alumne, Ekstern målgruppe, Aarhus Universitet