Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Arbejdet med spareplanerne går nu i gang lokalt

I ugens løb har der været afholdt møder i Healths lokale samarbejdsudvalg. I perioden frem til den 31. januar skal de konkrete spareplaner udformes. I dag og i morgen vil institutledere og SKT's skoleleder orientere medarbejderne om de overordnede konsekvenser af besparelserne.

16.01.2014 | Allan Flyvbjerg

Dekan ved Health, Allan Flyvbjerg.

De konkrete spareplaner rykker tættere på. Healths institutledere og SKT’s leder vil i dag og i morgen orientere alle medarbejdere om de overordnede konsekvenser af besparelserne på det pågældende institut/SKT.

Fredag den 10. januar 2014 modtog hvert institut og SKT de økonomiske rammer for den kommende sparerunde. Institutterne og SKT har i den forbindelse modtaget deres resultatmål, og udgiftsbudgetterne for andre fakultetsenheder og -konti, herunder Ph.d.-skolen, er også blevet fastsat.

Resultatmål og udgiftsbudgetter er fastsat af dekanen. De skal blandt andet sikre, at hovedområdet kan nå det resultat, som AU’s bestyrelse har fastsat for Health den 18. december 2013.

Budgetarbejdet går i gang

Det arbejde, der nu igangsættes, består i, at institutterne, SKT og fakultetets enheder/konti skal udarbejde et budget, hvori resultatmålene og udgiftsbudgetterne nås. Der skal med andre ord budgetteres for indtægter og udgifter og justeres i de indtægter og udgifter, som kan påvirkes.

De fleste steder vil budgetteringen medføre, at der skal skæres mærkbart ned på udgiftssiden, altså at der skal opnås besparelser af en betydelig størrelsesorden. Det betyder, at der også skal reduceres i lønudgifterne. Besparelserne vil ikke være lige mærkbare alle steder.

Omfanget af besparelserne er blevet diskuteret i Healths lokale samarbejdsudvalg (LSU) i begyndelsen af denne uge. På LSU-møderne blev der også orienteret om det igangsatte kvalificerede ansættelsesstop, udskydelse af lønforhandling 2014, frivillige fratrædelsesordninger og seniorordninger. Læs mere om det i universitetsledelsens udmelding om Initiativer til at minimere antallet af afskedigelser.

Healths ledelse følger også løbende op på situationen.

Medarbejderne orienteres lokalt

Healths institutledere og SKT’s leder vil i dag og i morgen orientere alle medarbejdere om de overordnede konsekvenser af besparelserne på det pågældende institut/SKT. Når det er sket, vil der frem mod den 31. januar blive udarbejdet konkrete spareplaner for institutterne og SKT. Konsekvenserne af spareplanerne vil efterfølgende blive behandlet på LSU-møder i den første uge af februar.

Yderligere oplysninger

Hvis du har spørgsmål til, hvordan økonomiprocessen forløber, kan du kontakte din nærmeste leder eller din tillidsrepræsentant. Du kan finde din lokale tillidsrepræsentant via AU’s medarbejderside.

På AU’s temahjemmeside om økonomiprocessen kan du løbende holde dig orienteret om nyheder og debat: medarbejdere.au.dk/strategi/oekonomiproces-2014/forside/

Videnskabelig medarbejder, Health, Administrativt, Teknisk/administrativ medarbejder, Ph.d.-studerende