Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU får ny doktor i neurovidenskab

Christian Ansgar Hundahl har netop forsvaret sin doktorafhandling ved Aarhus Universitet. Han forsker i, hvor i hjernen to specifikke globiner er lokaliseret, og hvilken funktion de har.

11.05.2015 | Malene Løvig Nielsen

Christian Ansgar Hundahl har i sin doktorafhandling undersøgt de to globiner neuroglobin og cytoglobin.

Christian Ansgar Hundahl har i sin doktorafhandling undersøgt de to globiner neuroglobin og cytoglobin.

Den menneskelige hjerne er et komplekst system af nerveceller også kaldet neuroner. Neuronerne er blandt andet med til at sørge for, at vi kan huske og opfatte, hvad der sker omkring os, og de sender også signaler til kroppens muskler og led om, hvordan de skal reagere.

I neuronerne findes mange stoffer, og som noget ganske nyt også globiner. Neuroglobin og cytoglobin er to globiner, som findes i neuronerne. Begge globiners funktion er ukendt, men forskning tyder på, at de har betydning, når ilt skal transporteres i neuronerne, og at de også er med til at beskytte hjernens neuroner mod at blive nedbrudt.

Det er disse globiner, Christian Ansgar Hundahl har undersøgt i sin doktorafhandling, som han netop har forsvaret ved Aarhus Universitet. Han forsker i, hvor i hjernen de to globiner er lokaliseret, og hvilken funktion de har.

”Forskningen skal give os en bedre viden om, hvilken betydning neuroglobin og cytoglobin har for centralnervesystemet og også, hvilken rolle de spiller i forbindelse med neurodegenerative sygdomme, hvor hjernen og dens funktioner langsomt nedbrydes,” forklarer Christian Ansgar Hundahl.

Christian Ansgar Hundahl er tilknyttet Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet. Han har en ph.d.-grad i neurovidenskab fra Aarhus Universitet.

Yderligere oplysninger

Cand. Scient. , Ph.d. Christian Ansgar Hundahl
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin
Direkte telefon: 5134 0891
Mail: c.hundahl@gmail.com

Navnenyt, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Health, Teknisk/administrativ medarbejder