Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU får ny professor i MR-scanning af hjertepatienter

Won Yong Kim er ansat som professor på Aarhus Universitet. Han skal fortsætte sin forskning inden for MR-scanning af hjertet og blodkarrene.

08.03.2016 | Helle Horskjær Hansen

Won Yong Kim fortsætter sin forskning inden for MR-scanning af hjertet og blodkarrene på AU, hvor han netop er ansat som professor.

Won Yong Kim fortsætter sin forskning inden for MR-scanning af hjertet og blodkarrene på AU, hvor han netop er ansat som professor.

Aarhus Universitet har ansat Won Yong Kim som professor ved Institut for Klinisk Medicin. Won Yong Kim forsker i MR-scanning af hjertet og blodkarrene. Udover professoratet er han overlæge på afdeling for Hjertesygdomme på Aarhus Universitetshospital.

MR scanning har et stort potentiale til at diagnosticere hjertekarsygdomme, fordi der, uden røntgenstråler eller radioaktive sporstoffer, dannes unikke billeder af kroppen ved hjælp af et kraftigt magnetfelt og radiofrekvensbølger.

”MR-scanning udgør et "diagnostisk vindue" til hjertet, der kan bidrage til en bedre og mere skånsom diagnostik af hjertekarsygdomme samt en øget forståelse af de underliggende sygdomsmekanismer og komplekse samspil mellem livsstil og arvelighed, som fører til hjertekarsygdom,” forklarer Won Yong Kim.

Han håber, at professoratet kan være med til at forbedre prognosen for patienter med hjertekarsygdom.

”Professoratet betyder, at jeg får mulighed for at fordybe mig inden for et område af hjertediagnostikken, som har optaget mig meget siden studietiden og som jeg håber, kan bidrage til at fortsætte den fremgang, der har været indenfor behandling af hjertekarsygdomme,” siger Won Yong Kim.

Yderligere oplysninger

Won Yong Kim
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Hjertesygdomme
Telefon: 7845 6134
yong.kim@clin.au.dk

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin, Health, Videnskabelig medarbejder, Teknisk/administrativ medarbejder, Ph.d.-studerende