Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU-forskning på Nørrebro teater

Søndag den 4. december kl. 19 går bogserien Tænkepauser for første gang nogensinde på de skrå brædder, når en skuespiller på Nørrebro Teater vil opføre en monolog over december måneds bog i Tænkepause-serien: Gaven. Bogens forfatter, professor MSO Anders Klostergaard Petersen, vil også optræde.

01.12.2016 | Ida Hammerich Nielson

Forskning, kunst og formidling forenes i én pakke søndag d. 4. december, når skuespiller Morten Christensen opfører en monolog baseret på december måneds Tænkepause Gaven, dagen før bogen udkommer. Sammen med instruktør Liv Helm har han transformeret bogens 60 sider til en levende forestilling, hvor han pakker Gaven ud som teatrets bud på, hvordan forskning kan komme ud over scenekanten.

Efter forestillingen vil teaterdirektør Mette Wolf være vært for en samtale med forfatter til Gaven, Anders Klostergaard Petersen, der til daglig er professor MSO ved Afdeling for Religionsvidenskab.

Nørrebro Teaters direktør Mette Wolf udtaler: ”Jeg vil gerne, at Nørrebro Teater bidrager til en verden, hvor vi er kritiske og spørgende mennesker. Derfor er jeg også så stolt af vore samarbejde med Aarhus Universitetsforlag. Det er en helt ny måde at forene kunst og videnskab på, og jeg tror, det vil indfri en længsel hos rigtig mange; nemlig at blive underholdt samtidig med, at vi bliver klogere på os selv og verden.”

Direktør for Aarhus Universitetsforlag Carsten Fenger-Grøndahl supplerer: ”Jeg var bjergtaget, da jeg så en prøve på fire af videnskabs-monologerne. Det var både overrumplende og drønhamrende interessant at se, hvordan dygtige skuespillere forvandlede den fysiske kølighed, der ligger i en trykt bog, til en ekstremt nærværende kropslighed på teatret. Man kunne jo næsten ikke sidde stille”.


EN TÆNKEPAUSE spiller på Nørrebro Teater, Ravnsborggade 3, 2200 København N i teatrets foyer de følgende søndage kl. 19: 4. dec. 2016, 8. jan., 5. feb., 5. mar., 2. apr., 30. apr. og 4. jun. 2017. Billetter koster 130,- kr. inkl. et eksemplar af månedens bog. Købes på www.nbt.dk / www.teaterbilletter.dk / 70 272 272.

Læs mere om forestillingen

Samarbejde, Alle grupper, Ekstern målgruppe, Enhedsadministration, Arrangement, Alle AU-enheder