Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny forskningsetisk komité på AU

En ny forskningsetisk komité på AU skal imødekomme et stigende krav om etisk godkendelse af projekter, som ligger uden for det eksisterende videnskabsetiske komitésystem.

04.03.2019 | Signe Schou

Flere og flere forskningsprojekter møder krav om etisk godkendelse fra den institution, de hører til under. Kravet kommer især fra EU’s rammeprogrammer og fra internationale tidsskrifter.

Projekter på AU bliver nu godkendt af universitetets forskningsetiske komité. Komitéen skal sikre en ensartet og ansvarlig struktur for godkendelse af projekter og gøre det nemmere for AU-forskere at modtage bevillinger og publicere.

Det drejer sig specifikt om projekter, der arbejder med empiriske data, og som ikke er omfattet af komitéloven om regionale videnskabsetiske komitéer, der kun dækker sundhedsvidenskabelige forskningsprojekter. Projektansøgere skal udfylde et oplysningsskema, som danner baggrund for komitéens sagsbehandling. Sagsbehandlingstiden er 3 uger.

Komitéen består af 9 medlemmer, som mødes 6 gange årligt eller efter behov. Alle informationer samt oplysningsskema er samlet på en ny hjemmeside.

Forskning, Videnskabelig medarbejder, Alle AU-enheder, Universitetsledelsens Stab, Ph.d.-studerende, Health, Teknisk/administrativ medarbejder