Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU og AUH ansætter ny kræftforsker

Karina Dalsgaard Sørensen, der forsker i prostatakræft, er blevet ansat som professor på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

20.09.2016 | Helle Horskjær Hansen

Forsker i prostatakræft, Karina Dalsgaard Sørensen er blevet ansat som professor på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

Forsker i prostatakræft, Karina Dalsgaard Sørensen er blevet ansat som professor på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

Hvert år får over 4000 mænd konstateret prostatakræft. Det er behandlingen af de mænd, Karina Dalsgaard Sørensens forskning retter sig mod. Karina Dalsgaard Sørensen er netop blevet professor ved AU og AUH, hvor hun arbejder med molekylærbiologiske dele af prostatakræft.

”Vi bruger blandt andet avancerede DNA/RNA metoder til at analysere vævs-, blod- og urinprøver fra patienter med prostatacancer til at udvikle nye og bedre metoder til tidlig diagnostik og til at skelne mellem aggressiv og fredelig sygdom,” fortæller Karina Dalsgaard Sørensen.

Hun understreger, at forskningen er vigtig for patienter med eller under mistanke for at have prostatacancer.

”Ny og bedre diagnostisk kan højne kvaliteten i behandlingen. Med professoratet vil vi gerne bane vejen for nye molekylærdiagnostiske metoder, der kan sikre tidlig og præcis opsporing af sygdommen og den rette behandling til den enkelte patient,” siger hun.

Dette kaldes præcisionsmedicin og kan føre til en bedre forståelse af de mekanismer, som kontrollerer, hvordan prostatacancer udvikler og spreder sig.

”Denne viden er afgørende for at kunne udvikle nye og mere målrettede behandlingsstrategier,” forklarer Karina Dalsgaard Sørensen.

Yderligere oplysninger

Karina Dalsgaard Sørensen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Molekylær Medicinsk Afdeling
Direkte tlf.: 78 45 53 16
Mail: kdso@clin.au.dk

 

 

 

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin, Health, Health