Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU Summer University fortsætter med at vokse

Intensive sommerkurser bliver mere og mere populære blandt studerende. Det gælder ikke kun danske studerende, men også internationale studerende fra AU’s partneruniversiteter.

27.06.2019 | Thomas Grønborg Sørensen

Studerende fra forskellige verdensdele kommer til Aarhus Universitet for at læse i sommerferien. Foto: Martin Gravgaard.

Flere og flere studerende vælger bøgerne frem for badetøjet i løbet af sommerferien.

I hvert fald har AU Summer University haft fremgang hvert eneste år siden premieren i 2011. Og 2019 er ingen undtagelse.

I alt har godt 2.700 studerende valgt at bruge nogle uger af denne sommer på et intensivt universitetskursus. Det er 20 procent flere end sidste år – og hele 140 procent flere, end da det første sommeruniversitet løb af stablen i 2011.

”Vi har haft en klar ambition om at udvide i år, og det må vi sige er lykkedes. Jeg er især glad for, at så mange flere internationale studerende har valgt Aarhus Universitet. Sammen med de mange dygtige undervisere, som formår at sætte de studerendes forskellige baggrunde i spil, så giver det globale islæt en ekstra dimension til forløbene”, siger prorektor Berit Eika. 

Flere internationale studerende kommer til Aarhus

Godt 650 af dette års sommerstuderende kommer fra udlandet – cirka 50 procent flere end sidste år. Kina, Storbritannien og Australien sender flest studerende til Aarhus, men de seneste år er også Tyskland og Italien kravlet længere op på listen. AU har gjort en større indsats for at tiltrække studerende fra sine partneruniversiteter, og det ser ud til at have givet pote.

”Den internationale trafik giver ikke alene de studerende et større udbytte – det er også med til at styrke AU’s partneraftaler og vores globale netværk. Her tænker jeg også på alle de internationale gæsteundervisere, der kommer for at undervise på sommerkurserne. Det er en del af universitetets opgave at forbinde Danmark med omverdenen, og de gode folk bag sommeruniversitetet har formået at gøre det til én af vores stærke broer til det internationale miljø”, udtaler Berit Eika.

Sommeruni skal være en totaloplevelse

Foruden det intensive faglige indhold, så er det fortsat en prioritet at have et fyldigt socialt program på sommeruniversitetet. Det giver især de internationale studerende mulighed for at få et indtryk af byen og universitetslivet i Aarhus. Det fortæller Dorte Føns Sørensen, der er projektleder på AU Summer University:

”Summer Uni på AU skal gerne være hele pakken. Jeg ser det som et komprimeret studieophold, hvor man både får løftet sin faglighed og samtidig får en personlig oplevelse med sig. Det gælder også de danske studerende. Mange af dem har nok primært meldt sig til for at opsamle ECTS-point, men jeg håber, at de også vil deltage i det sociale program. Det er en god  mulighed for at skabe et internationalt fællesskab – og måske se Aarhus med nye øjne”.

 

  • AU gennemfører i år 84 sommerkurser mod 66 sidste år
  • I alt 70 nationaliteter er repræsenteret på AU Summer Uni
  • 46 internationale undervisere kommer til Aarhus 
  • Samtlige kurser er engelsksprogede og udgør enten 5 eller 10 ECTS-point
  • Læs mere om AU Summer Uni

Top-5 over afsenderlande

LandAntal studerende
Kina94
Storbritannien77
Australien72
Tyskland49
Italien41
Uddannelse, Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Ekstern målgruppe