Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Beslutninger truffet på et solidt grundlag

Medarbejderne på Aarhus Universitet pegede først på problemerne, derefter pegede og kommenterede de på løsningsforslag. Universitetsledelsen har på det grundlag truffet en række beslutninger og angivet proces for det videre arbejde.

22.10.2014 | Universitetsledelsen

En ny milepæl i forhold til at forbedre organisation, struktur og processer på Aarhus Universitet er nået. Onsdag den 22. oktober meldte rektor Brian Bech Nielsen ud om de beslutninger, som universitetsledelsen har truffet på baggrund af en proces med vedvarende involvering af medarbejdere og studerende.

Beslutningerne er dels ændringer, som får virkning med det samme, dels beslutninger om at sætte processer i gang, hvor løsningerne kræver inddragelse af medarbejdere.

“Ikke alle beslutninger fører til konkrete ændringer nu og her. Vores mål har hele tiden været at finde de rigtige løsninger – organisationen har været i forandring længe og skal landes ordentligt og på den rigtige måde, ”siger Brian Bech Nielsen og fortsætter:

”Der har været stor opbakning til langt hovedparten af de beslutningsforslag, som vi lancerede lige efter sommerferien. Derfor er der en række løsninger, som vi på baggrund af problemanalysen og høringssvar kan implementere nu. Det gælder hovedsageligt på det administrative område. Der er dog stadig udestående, som kræver, at medarbejderne er med i processen, før at vi lande dem rigtigt.”

Universitetsledelsen har den seneste måned behandlet samtlige høringssvar, som kom til det beslutningsforslag, rektor Brian Bech Nielsen præsenterede i juni på vegne af universitetsledelsen.

Høringssvarene indgår i grundlaget for de beslutninger, som Brian Bech Nielsen præsenterede i dag. Beslutningerne ligger inden for fem felter – de samme fem felter som i forslaget fra juni:

  1. Ledelsesdelegering, herunder økonomi og budget samt ansættelser
  2. Medinddragelse
  3. Organisatorisk indretning af fakulteterne
  4. Kommunikation
  5. Administrativ understøttelse

På hvert område er det skitseret, hvad beslutningerne er (find link til beslutningspapir nederst).

”Vi har villet gøre det enkelt og overskueligt, så vi har holdt os til samme struktur som beslutningsforslaget.”

Beslutningerne skal på en og samme tid sikre, at Aarhus Universitet fungerer som én institution og med respekt for de forskellige fagligheder og kerneaktiviteter.

”Ønsket om at skabe ét samlet Aarhus Universitet har på nogle områder overskygget behovet for at tage særlige hensyn til fakulteternes, institutternes og centrenes forskellighed. Det retter vi op på, og med de ændringer, vi implementerer nu, har vi lagt fundamentet til en bedre organisation med en god struktur og balance mellem fire fakulteter og fællesadministrationen.”

Baggrund

Universitetsledelsens beslutninger er truffet på baggrund af

Formålet med den grundige proces, der blev iværksat i slutningen af november 2013, har været at få identificeret og håndteret universitetets strukturelle, organisatoriske og administrative problemer, deres karakter og omfang, helt til bunds.

Politik og strategi, Videnskabelig medarbejder, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Teknisk/administrativ medarbejder, Studerende, Ph.d.-studerende