Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Bevilling fra Trygfonden

Center for Sundhedssamarbejde får bevilling fra Trygfonden: Projekt Naturtræning skal hjælpe mennesker med stress, angst og depression

15.12.2017 | Marie Søgaard

TrygFonden har netop bevilliget over to millioner kroner til projektet Naturtræning – Tryg i natur, motion og forening, der har som mål at hjælpe mennesker med stress, angst og depression til et bedre liv via motion i naturen.

”Studier viser, at symptomer mindskes, ressourcer øges og det almene velbefindende bedres ved fysisk aktivitet. Naturen mindsker stresshormonproduktion, skaber ro og øger sansepåvirkningen i en positiv retning. Derfor giver det god mening at kombinere motion og natur,” udtaler Linn Trentel Busch, ansvarlig for sundhed hos DGI Østjylland. Hun er en af idéudviklerne bag projektet, som også har fællesskab som en afgørende dimension. Fællesskabet findes i idrætsforeningen.

Hovedansøgeren bag projektet er DGI, og både Center for Sundhedssamarbejde og Psykiatrifonden er med i projektet. Center for Sundhedssamarbejde bistår med evaluering og udvikling af sundhedssamarbejdet i projektet. Udover at have ansvaret for evalueringen, skal centeret dokumentere processen med henblik på erfaringsudveksling med relevante aktører efterfølgende. Desuden afholder Center for Sundhedssamarbejde to workshops, der har til formål at opkvalificere fagligheden i projektet og facilitere sparring mellem de involverede aktører. Psykiatrifonden hjælper med at kvalificere konceptet til målgruppen. Projektet skal kører i otte foreninger i de fire østjyske kommuner Favrskov, Odder, Syddjurs og Aarhus fra 1. januar 2018 til 30. marts 2019.

”Vi håber, at mindst små 100 personer deltager i projektet. Halvdelen af disse skal gerne have oplevet en positiv ændring i trivsel målt efter kvalitative interviews,” siger hun.

Læs mere om bevillingen til projektet på DGIs hjemmeside

 

Hør mere om Naturtræning i DR P4s interview med Linn Trentel Busch fra DGI og Sonja som er skrevet op til Naturtræning i Aarhus.

Bevillinger og priser, Mennesker og kulturer, Alle grupper, Susa, Susa