Bider du på krogen?

Når den eneste slægtning til den afdøde konge over Nigeria skriver til dig og fortæller, at han har arvet 63 millioner dollars og skal bruge din hjælp til gengæld for 20%, ved du godt, at der er tale om svindel, og at du bare skal slette mailen. Men kan du altid spotte en phishing-mail? Det bliver nu testet med en phishing-kampagne.

18.08.2017 | Malene Hjulmand Bundgaard

Mere end nogensinde før er der fokus på IT-sikkerhed. Også på universitetet fylder emnet meget, og ikke kun hos AU IT. Som ansat kan du hjælpe med at højne både din egen og universitetets IT-sikkerhed ved at tage en række forholdsregler, når du er online. 

For at klæde dig bedre på til at kunne spotte en phishing-mail, og dermed minimere risikoen for at universitetet bliver udsat for svindel, lancerer informationssikkerhedsafdelingen en phishing-kampagne. Inden for den næste måneds tid, vil der blive sendt falske phishing-mails ud. I første omgang bliver de sendt til ansatte i fællesadministrationen, men på sigt bliver fakulteterne også involveret. De falske mails har til formål at skærpe din opmærksomhed omkring phishing, træne dig i at spotte disse mails og behandle dem korrekt. 

Bider du mon på krogen?

  • Phishing: Et forsøg på at ’fiske’ fortrolige oplysninger ud af modtageren eller narre modtageren til at installere skadelige programmer på sin computer.

 

 

Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, Enhedsadministration