Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Big data-konference bygger bro til erhvervslivet

Forskere og praktikere præsenterer nye forskningsresultater og samarbejdsprojekter, når Aarhus Universitet d. 13. november er vært for ”BIG Data, BIG Impact”-konferencen.

12.10.2014 | Lotte Fisker Jørgensen

Konferencen på Aarhus Universitet sætter muligheder og udfordringer ved big data under lup.

Konferencen sætter muligheder og udfordringer ved big data under lup.

Engang var big data bare et buzz word, der beskrev et fremtidsscenarium. Det var dengang. I dag bruges big data til kortlægning af forbrugsmønstre, trafikplanlægning, vurdering af oversvømmelsesrisiko – og mange andre teknologiske løsninger. Både private og offentlige virksomheder har fået øjnene op for de mange muligheder.

Det får nu Aarhus Universitet til at samle forskere og praktikere på feltet til en stor konference om udviklingen inden for big data, som dækker over indsamling, analyse og fortolkning af enorme data mængder:

”Der er sket meget inden for big data. Mulighederne er mange, men der er også udfordringer. Med konferencen vil vi gerne give indblik i begge dele, så deltagerne kan få ny viden om og inspiration til, hvordan teknologierne kan bruges,” siger professor Mogens Nielsen, Aarhus Universitet, som står i spidsen for konferencen.

På konferencen vil forskere og praktikere sammen præsentere en række cases med eksempler på deres samarbejde om at udvikle og anvende big data. Man kan høre indlæg fra bl.a. COWI, Rambøll, COOP, Miljøministeriet, softwarevirksomheder, regioner og kommuner, og få indblik i de nyeste tendenser i big data-forskningen. 

Derudover vil fire topforskere fra ind- og udland præsentere big data set fra forskellige synsvinkler.

Bred målgruppe

Formålet er ikke kun at dele ud af ny viden om big data. Inspiration og networking er også på programmet:

”Konferencen skal også være et forum, hvor forskere og praktikere kan mødes og udveksle ideer til nye samarbejdsprojekter,” siger Mogens Nielsen.  

Målgruppen er derfor både forskere og repræsentanter for private virksomheder og offentlige institutioner, der er interesserede i big data og dets potentiale i fremtidens teknologiske løsninger.

______________________________________________________________________________

Fakta

  • Konferencen foregår d. 13. november 2014 på Fuglesangs Allé 4, 8210 Aarhus V.
  • Tilmeldingsfristen er d. 20. oktober.
  • Se program og læs mere på konferencehjemmesiden: conferences.au.dk/bigdata2014/

______________________________________________________________________________

Kontakt

Spørgsmål om konferencen kan stilles til:

Svend Binnerup
Chefkonsulent, Aarhus Universitet
Telefon: +45 2322 7102

Charlotte Richardt
Chefkonsulent, Aarhus Universitet
Telefon: +45 2033 0097

bigdata2014@au.dk

Arrangement, Forskning, Videnskabelig medarbejder, Ekstern målgruppe, Aarhus Universitet, Ph.d.-studerende, Alle AU-enheder, Offentligheden/Pressen, Alumne