Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Børn født efter fertilitetsbehandling vokser normalt

Der er ikke forskelle på vægt, højde, hovedomfang eller BMI hos 5-årige børn, uanset om de er undfanget naturligt eller efter fertilitetsbehandling. Det har heller ikke betydning, om det har taget lang tid at blive gravid.

21.10.2014 | Lars Elgård Pedersen

Det er konklusionen på et forskningsprojekt, hvor forskere fra Aarhus Universitetshopital, Aarhus Universitet og Københavns Universitet har set på vækstmål fra 1773 fem-årige børn.

Forskerne har set på vægt, højde, hovedomfang og BMI hos fem-årige børn fra den danske fødselskohorte, Bedre Sundhed for Mor og Barn, og de har taget højde for en lang række vigtige faktorer, der også kan påvirke barnets vækst.

"Fertilitetsbehandling er en uvurderlig mulighed for, at ufrivilligt barnløse par eller kvinder kan blive forældre, og behandlingerne er meget anvendte i Danmark, hvor knap 10 % af alle nyfødte undfanget efter en eller anden type behandling”, forklarer Bjørn Bay, som er en af forskerne bag undersøgelsen.

”Det er tidligere påvist, at børn undfanget efter fertilitetsbehandling vejer mindre ved fødslen. Det var derfor vigtigt at afklare, om denne vægtforskel fortsætter ind i barndomsårene”. 

Resultaterne er offentliggjort i artiklen:

Is Subfertility or Fertility Treatment Associated With Long-Term Growth in the Offspring: a Cohort Study

Bay B, Mortensen EL, Kesmodel US.

Fertil Steril. 2014 Aug 11


Ydeligere information

Bjørn Bay

Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin

Tlf. 4075 4575

bjornbay@me.com

Forskning, Sundhed og sygdom, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder, Studerende, Alumne