Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Brændende Carlsberg-bevillinger til seks AU-forskere

Seks topforskere fra Aarhus Universitet modtager i dag Carlsbergfondets Semper Ardens-bevillinger. I alt uddeles 117 millioner fordelt på ti visionære projekter.

12.05.2016 | Thomas Grønborg Sørensen

Carlsbergfondet uddeler i alt 117 millioner kroner til topforskeres projekter på Aarhus Universitet.

Falder antistof op eller ned?

Hvordan skaber vi robotter med social intelligens?

Det er nogle af de spørgsmål, der skal besvares i ti forskningsprojekter, som i dag modtager godt 117 millioner kroner i form af Carlsbergfondet særlige Semper Ardens-bevillinger.

Seks af de ti projekter hører hjemme på Aarhus Universitet og ledes af internationalt anerkendte forskere på professorniveau. To projekter har hjemme på Arts, mens fire projekter ligger hos Science and Technology.

Carlsbergfondets bestyrelsesformand, Flemming Besenbacher udtaler i forbindelse med uddelingen:

”Jeg er meget tilfreds med, at vi nu kan støtte dansk forskning med yderligere ca. 117 mio. kroner. De ti forskere, der i dag modtager en Semper Ardens-bevilling fra fondet, har alle fremragende i international topklasse ved roret. Det giver håb for, at projekterne vil generere ny viden, som ikke alene bemærkes i stærke internationale forskningsmiljøer, men tilmed vil gøre os alle klogere”.

Semper Ardens betyder ”passioneret, altid brændende”. Bevillingerne gives til visionære grundforskningsprojekter, der sigter på tværvidenskabelige nybrud inden for humaniora, naturvidenskab og samfundsvidenskab.

Forskning, Forskning, Alle grupper, Ekstern målgruppe, Alle AU-enheder