Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Decentralisering skal sikre fagnær opgaveløsning

CEI, EVU, Karriere og Alumne decentraliseres. Løsningen skal sikre nærhed til fagmiljøerne i opgavevaretagelsen.

04.03.2015 | Mette Helm

"Der er et klart behov for at styrke sammenhængen mellem de faglige miljøer og de berørte områder," siger prorektor Berit Eika om baggrunden for universitetsledelsens beslutning om decentralisering af CEI, EVU, Karriere og Alumne. Foto: Lars Kruse, AU.

Den fremtidige organisatoriske placering af Center for Entreprenørskab og Innovation (CEI), Efter- og Videreuddannelse (EVU), Karriere og Alumne er nu faldet på plads som følge af universitetsledelsens opfølgning på den interne problemanalyse på universitetsledelsesmødet den 24. februar 2015.

Decentralisering er nøgleordet for universitetsledelsens beslutninger, der skal sikre, at opgaverne bliver løst så tæt på de faglige miljøer som muligt, forklarer prorektor Berit Eika.

”En decentralisering er ikke uden udfordringer for de berørte medarbejdere og deres faglige koordinering og udvikling. Men der er et klart behov for at styrke sammenhængen mellem de faglige miljøer og de berørte områder og gøre især entreprenørskab og innovation til en mere integreret del af uddannelsen. Det opnår vi bedst ved i videst muligt omfang at flytte opgaverne ud til fagmiljøerne,” siger hun.

Entreprenørskab og innovation har fortsat høj prioritet

Universitetsledelsen har besluttet at nedlægge CEI, men centrets opgaver og medarbejdere bliver flyttet til andre dele af organisationen.

”I tilgift til den kvalificerede entreprenørskabsundervisning har CEI opnået flotte resultater, eksempelvis Studentervæksthusets indsats for at hjælpe flere hundrede studerende med at realisere deres iværksætterdrømme og arbejdet med at sikre tætte relationer til erhvervslivet gennem projektet Genvej til Ny Viden. Det arbejde skal nu videreføres, så universitetet også i fremtiden står stærkt på entreprenørskab og innovation,” siger Berit Eika.

De medarbejdere på CEI, som varetager vidensamarbejde med erhvervsliv og politiske systemer, drift af Studentervæksthus Aarhus og supportfunktioner, flytter til Forskning og Eksterne Relationer. Formålet er at styrke Aarhus Universitets samlede kontakt til erhvervslivet og sikre, at CEI’s erfaringer og netværk knyttes tæt til AU’s øvrige aktiviteter på området.

CEI’s undervisningsaktiviteter planlægges flyttet til fakulteterne for at sikre et stærkt bånd mellem entreprenørskabsundervisningen og fagmiljøerne. I samme ombæring etableres et netværk af entreprenørskabsundervisere på tværs af fakulteterne, og det strategiske ansvar for udviklingen af undervisningen bliver fremover placeret i Uddannelsesudvalget.

EVU, Karriere og Alumne flytter tæt på fagmiljøerne

Varetagelsen af universitetets efter- og videreuddannelsesaktiviteter flytter ud i de fire administrative centre på fakulteterne. Dog fastholdes to medarbejdere i vicedirektørområdet Uddannelse til varetagelse af tværgående aktiviteter.

Karriere- og alumneaktiviteterne overgår fra vicedirektørområdet Uddannelse til de administrative centre på Arts og BSS, der som de eneste fakulteter har særskilte indsatser på området. BSS skal derudover varetage de karriere- og alumneaktiviteter, som går på tværs af fakulteterne.

"Som universitet har vi en klar forpligtelse til at sikre, at vores dimittender er godt rustede til arbejdsmarkedet, og at vores uddannelser dermed kommer samfundet til gavn. EVU, Karriere og Alumne gør et stort arbejde i den forbindelse, og den opgave vil vi også forfølge i fremtiden," udtaler Berit Eika.

Det strategiske ansvar for de tværgående EVU-, karriere- og alumneaktiviteter bliver fremover placeret i Uddannelsesudvalget.

Arbejdet med at føre de organisatoriske ændringer ud i livet går i gang nu, men timingen af de fysiske omplaceringer aftales lokalt under hensyntagen til de berørte medarbejdere og opgavevaretagelsen.

Politik og strategi, Alle grupper, Alle AU-enheder, Enhedsadministration, Politik og strategi