Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Dekanen: Her er næste års indsatsområder

Fakultetsledelsen er på vej med nye mål og aktiviteter for 2019. Overskrifterne er igen internationalisering, ekstern forskningsfinansiering og rekruttering – dog med et twist. Få overblik over næste års aktiviteter – eller hør dekan Lars Bo Nielsen forklare dem i kort form.

11.12.2018 | Af Simon Fischel (video) og Ulla Krag Jespersen (tekst)

I 2019 står der igen internationalisering, ekstern forskningsfinansiering og rekruttering på den strategiske dagsorden. Foto: Simon Fischel

Som de fleste på fakultetet sikkert ved, hedder Healths strategiske indsatsområder i år internationalisering, ekstern forskningsfinansiering og rekruttering. Og det bliver også overskrifterne i 2019.

På fakultetsledelsens seminar i november var der enighed om, at de tre prioriterede områder skal fortsætte til næste år, ikke mindst fordi der allerede er sat mange betydningsfulde aktiviteter i gang, som for alvor begynder at give afkast og derfor kræver fortsat opmærksomhed. Men selvom overskrifterne forbliver de samme, kommer der også nye aktiviteter til under hvert indsatsområde.

Indsatsområdet for rekruttering er udvidet til også at omfatte ”karriereudvikling med fokus på diversitet”. Det handler bl.a. om flere kvinder i forskning, men også om diversitet i for eksempel alder, faglig og kulturel baggrund og med en opmærksomhed på, at der skal være gode karrieremuligheder for de medarbejdere, der allerede er ansat på fakultetet.

Tirsdag den 18. december skal fakultetsledelsen endeligt godkende aktiviteterne under hvert af de tre indsatsområder, men i det følgende kan du danne dig et indtryk af, hvad der med meget stor sandsynlighed vil fylde på fakultetet i 2019.

Se også video med dekan Lars Bo Nielsens julehilsen

Udvalgte aktiviteter i 2019

Internationalisering

· Honorary Skou Professors – de første 21 er fundet, ny indstillingsrunde i marts og indsættelsesceremoni i oktober 2019.

· Flere udenlandske medvejledere skal fremme, at ph.d.-studerende får et internationalt netværk og kan deltage i akademiske dialoger i et internationalt perspektiv.

Ekstern forskningsfinansiering

· Et nyt forum for forskning skal styrke videndeling og koordinering af forskningsstøtten på tværs af Health.

· Fokus på EU-midler indbefatter en række aktiviteter, der alle har til formål at hjælpe udvalgte Health-forskere til at søge – og opnå – flere EU-virkemidler.

· Styrke faglige netværk inden for neuro, rehabilitering, personlig medicin, cardiovaskulær, inflammation og fødevarer er en aktivitet, der fortsætter i 2019, og hvor arbejdet primært går på at understøtte processen for samarbejde på tværs.

· ReAp som støtte- og ledelsesværktøj skal relanceres, så det bliver lettere for den enkelte forsker at registrere ansøgninger og bevillinger. Målet er, at alle ansøgninger over 100.000 kr. registreres i ReAp.

Rekruttering og karriereudvikling med fokus på diversitet

· Junior Researchers Development Programme, som er et karriereudviklingsprogram udviklet til yngre forskere på AU, skal forankres bredere på fakultetet.

· Etablering af et karriereudviklingsprogram for akademiske ledertalenter – både med videnskabelig og administrativ baggrund.

Politik og strategi, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder, Health, Health, Administrativt, Udvekslingsstuderende, Institut for Biomedicin, Ph.d.-studerende, Institut for Folkesundhed