Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

EliteForsk-pris til en af AUs topforskere

Robert Fenton fra Aarhus Universitet er en af modtagerne af årets EliteForsk-pris. Prisen, som bliver uddelt af den danske uddannelses- og forskningsminister, bliver givet til en yngre, fremragende forsker i international særklasse.

01.03.2018 | Helle Horskjær Hansen

I perioden fra 2005-2017 har Robert Fenton publiceret 120 artikler i high-impact internationale tidsskrifter

I perioden fra 2005-2017 har Robert Fenton publiceret 120 artikler i high-impact internationale tidsskrifter

En Google-søgning på Robert Fenton afslører en forsker, som ikke er uvant med at blive overdynget med  hæder og priser. Og nu kan han skrive endnu en stor pris på sit CV. Robert Fenton er nemlig en af de fem forskere, som modtager en Eliteforsk-pris 2018. Prisen  er på 1,2 mio. kroner, heraf går 1 mio. kr. til forskningsaktiviteter, mens resten er en personlig hæderspris.

Robert A. Fentons forskning koncentrerer sig om epitelceller – de celler, der dækker alle kroppens udvendige og indvendig overflader. Hans forskningsinteresse er rettet mod særlige proteiner, som sidder i epitelcellernes membraner. Senest har hans forskning bidraget til den biologiske forståelse af, hvordan forskellige diæter kan være gavnlige for blodtrykket og dermed være sygdomsforbyggende.

Læs portrættet af Robert Fenton på ministeriets hjemmeside

Kontakt

Professor Robert Fenton
Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin
Mobil: 28 99 21 49
robert.a.fenton@biomed.au.dk



Navnenyt, Videnskabelig medarbejder, Health, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Biomedicin, Offentligheden/Pressen