Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Færre uddannelsesprogramledere i ny struktur på Forskeruddannelsen

Forskeruddannelsen ved Health placerer forskeruddannelsesprogrammer og deres programledere på hvert af de tre største institutter. Det sker for at skabe et bedre samarbejde mellem forskeruddannelsen, institutterne og de ph.d.-studerende, siger leder af forskeruddannelsen, prodekan Lise Wogensen Bach.

18.08.2014 | Henriette Stevnhøj

Forskeruddannelsen får ny struktur med færre programledere

Professor Torben Sigsgaard

Lektor Kamille Smidt Rasmussen

Professor MSO Thomas Vorup-Jensen

Strukturen for forskeruddannelsen ved Health tager ny form fra august 2014. På hvert af de tre store institutter; Biomedicin, Folkesundhed og Klinisk Medicin er der nu et forskningsprogram med en tilhørende programleder. Studerende fra Institutterne Retsmedicin og Odontologi vil være knyttet til Institut for Klinisk Medicin.

Hvert program har en leder, som blandt andet skal være ansvarlig for forbehandling af ansøgninger til indskrivning og ph.d.-stipendier, lave løbende evalueringer af studiet, programspecifikke kurser, pleje videnskabelige miljøer for de ph.d.-studerende samt opbygge netværk med andre nationale såvel som udenlandske forskeruddannelsesprogrammer. Desuden skal de tre programledere fungere som rådgivere for leder af forskeruddannelsen, Lise Wogensen Bach.

Det er Lise Wogensen Bachs forventning, at den nye struktur vil styrke ph.d.- uddannelsen.

”Træning af forskertalenter fordrer et godt forskningsmiljø, og det er institutlederens ansvar at sikre det. Det bliver lettere fremover, når institutlederen skal samarbejde om det med forskningsprogramlederen på det pågældende institut”, siger Lise Wogensen Bach. 

De ph.d.-studerende vil ikke umiddelbart mærke strukturændringen og det er fortsat administrationen på Forskeruddannelsen, som er omdrejningspunkt for tilmelding til kurser og spørgsmål om selve ph.d.-forløbet.

De tre programledere:

Professor Torben Sigsgaard er leder af forskeruddannelsesprogram knyttet til Institut for Folkesundhed. Han er tidligere leder af Forskeruddannelsesprogrammet for Folkesundhed.

Lektor Kamille Smidt Rasmussen er leder af forskeruddannelsesprogrammet knyttet til Institutterne for Klinisk Medicin, Odontologi og Retsmedicin.

Professor MSO Thomas Vorup-Jensen er leder af forskeruddannelsesprogrammet knyttet til Institut for Biomedicin. Han er tidligere leder af Forskeruddannelsesprogrammet for Inflammation og infektion.

De tre forskeruddannelsesprogramledere er tiltrådt pr. 1. august 2014.  

 

 

 

Yderligere oplysninger

Lise Wogensen Bach
Prodekan for talentudvikling ved Health, Aarhus Universitet
D: 87 15 20 12
M: 25 48 85 22
E-mail: lwb@ki.au.dk

 

 

Administrativt, Alle grupper, Health, Health, Administration (Faglighed)