Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Førende forskere i lymfekræft mødes i Aarhus

Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital er værter, når den første konference om kræftcellers mikromiljø finder sted i Aarhus den 19. - 20. maj 2016. Her mødes forskere fra hele verden for at dele og diskutere viden og erfaring inden for især lymfekræft.

18.05.2016 | Sabina Bjerre Hansen

Førende forskere i lymfekræft sætter hinanden stævne ved ny konference i Aarhus.

Førende forskere i lymfekræft sætter hinanden stævne ved ny konference i Aarhus.

Nogle af verdens dygtigste forskere inden for kræftcellers mikromiljø sætter hinanden stævne i denne uge i Aarhus. Konferencen foregår den 19. -20. maj 2016 i Musikhuset i Aarhus. 

Ambitiøse arrangører

Når konferencen åbner, vil et panel bestående af 20 topforskere inden for kræftcellers mikromiljø præsentere de nyeste landvindinger og komme med forslag til aktuelle udfordringer. Programmet byder desuden på generelle key note-foredrag og fire specialiserede sessioner med fokus på specifikke undertyper af lymfekræft.

”Det er vores ambition at skabe et nordisk forum med specialister fra hele verden, som får mulighed for at drøfte den nyeste forskning og iværksætte nye samarbejder inden for et hastigt voksende forskningsfelt,” fortæller professor Francesco d'Amore fra Aarhus Universitet, som er vært for konferencen ’1st Nordic Meeting on Tumor Microenvironment in Lymphoma’.

Vigtigt for det akademiske miljø

Han fortæller videre, at konferencen er markant for dansk hæmatologi og for det akademiske miljø i Aarhus.

”Konferencen er med til at positionere Aarhus Universitet i hele verden. Vi får besøg af både hæmatologer, patologer, onkologer og andre faggrupper. Og de kommer fra forskellige lande i Europa og Nord- og Sydamerika. Min medvært for konferencen er i øvrigt fra Vancouver i Canada,” siger Francesco d’Amore.

På konferencen vil der blive lagt særlig vægt på biologi, molekylær patologi, immunologi, og terapi i forhold til kræftcellernes mikromiljø og kendetegn ved forskellige typer af lymfomer.

Sætter Aarhus på det internationale landkort

”En konference som denne er med til at profilere Aarhus i et bredere perspektiv. Den kan give yngre Aarhus-forskere unikke netværksrelationer, og måske kan arrangementet endda inspirere internationale forskere til at bosætte sig i Aarhus i kortere eller længere tid og dermed profilere Aarhus Universitet og byen som internationalt videns-hotspot,” siger chef for erhvervsturisme og kongresser Allan Tambo Christiansen fra VisitAarhus.

Han fortæller desuden, at konferencen er et eksempel på det strategiske samarbejde, der for kort tid siden er indgået mellem Aarhus Universitet – Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitetshospital, Aarhus Kommune og VisitAarhus. Samarbejdet har til formål at profilere Aarhus som et internationalt attraktivt samlingspunkt for akademisk videndeling.


Hvis du vil vide mere om konferencen, kan du besøge konferencehjemmesiden (findes kun på engelsk). Her finder du blandt andet information om programmet (fagligt og socialt), paneldeltagerne og arrangørerne.

Du kan læse mere om samarbejdet mellem Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital, Aarhus Kommune og Visit Aarhus på Visit Aarhus’ hjemmeside.


Yderligere oplysninger

Klinisk professor Francesco Annibale d’Amore
Aarhus Universitet – Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital – Hæmatologisk Afdeling R
Direkte tlf.: 7846 7567
francesco.damore@clin.au.dk

Forskning, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Teknisk/administrativ medarbejder, Offentligheden/Pressen, Ph.d.-studerende