Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Første hold afslutter ambitiøst talentforløb

De første tolv studerende har netop afsluttet Healths forskningsrettede talentforløb. De seneste to år har de fulgt en række interdisciplinære workhops, udtænkt og gennemført deres eget forskningsprojekt – alt sammen ved siden af deres almindelige studier.

15.04.2019 | Simon Byrial Fischel

Bagerst fra venstre: Helene Honoré, Jon Herskind, Peter Eggertsen, Mathias Kaas Ollendorff, Troels Eliasen, Uwe Pommerich. Forrest fra venstre: Esben Merrild, Trine Hald Thøgersen, Simone Hyldgaard Andersen, Nanna Maria Uldall Torp. Fraværende: Jelena Stankovic, Mikkel Skotting.

Et kandidatstudie i fx medicin, idræt eller klinisk sygepleje er for de fleste rigeligt at gabe over, men der er nogle, som har appetit på mere. Det gælder bl.a. de tolv Health-studerende, som nu kan kalde sig de første til at gennemføre det forskningsrettede talentforløb. I efteråret 2017 startede de på forløbet, som over fire semestre har givet en bred introduktion til forskningens verden og ikke mindst lært deltagerne at planlægge og gennemføre et forskningsprojekt.

”De to år på talentforløbet har givet mig indsigt i, hvordan forskningsmiljøerne fungerer, hvordan man starter et projekt og hvem man skal tage fat i for at komme i gang. Det havde jeg ingen idé om, inden jeg kom på talentforløbet,” fortæller medicinstuderende Peter Eggertsen. ”Jeg har også set, hvor betydningsfuldt det er at have et stærkt fagligt netværk og deltage i konferencer, hvor man kan sparre med fagfæller og få nye ideer.”

Eksamen med særlig udmærkelse
”I er det første hold, som dimitterer fra fakultetet med en særlig udmærkelse, som tydeligt signalerer, at I dedikerede og villige til at gøre en ekstra indsats. Derfor er vi også overbeviste om, at I bliver nogle formidable ambassadører for fakultetet i jeres videre karriereforløb,” lød det fra prodekan for talentudvikling Lise Wogensen Bach, i åbningstalen til talentforløbets afslutningsarrangement, som blev afholdt i Richard Mortensenstuen den 10. april.  

Som bevis på, at de har gennemført det ekstracurriculære talentforløb får de studerende en særlig udmærkelse på deres eksamensbeviser, når kandidatuddannelsen er bestået. Og for en af deltagerne var det faktisk afgørende for, at hun overhovedet søgte ind.

”Jeg har lavet en del forskning ved siden af mit kliniske arbejde, allerede inden jeg søgte ind på kandidatuddannelsen. Men jeg manglede en måde at dokumentere de færdigheder jeg har fået, så det fremgår tydeligt, at jeg har forskningserfaring,” fortæller Helene Honoré, som har bygget videre på sin ergoterapeutuddannelse med først en sundhedsfaglig kandidat og nu er i gang med en kandidat-ph.d.

”Talentforløbet har også været med til at bestyrke mig i, at jeg kan skrive akademiske artikler, og at jeg kan administrere og udføre et forskningsprojekt fra start til slut,” tilføjer hun.

Relevant selv hvis du ikke skal forske
Om de tolv dimittender fra talentforløbet kommer til at gøre karriere inden for forskning, kan kun tiden vise.  Men det forskningsrettede talentforløb er en værdifuld investering i egen udvikling, uanset hvilken vej du vælger, mener Peter Eggertsen.

”Forløbet har ikke kun givet mig indsigt i, hvordan man kan realisere en god idé til et forskningsstudie. Det har også klædt mig på til bedre at kunne forstå og tage kritisk stilling til al den nye forskning, der konstant udføres inden for alle sundhedsvidenskabens områder. Det er vigtigt uanset om man som læge skal forske eller praktisere,” forklarer han.

Læs mere om talentforløbet på Health-uddannelsernes studieportaler

Kontakt
Forskningsprogramkoordinator Anja P. Einholm
Institut for Klinisk Medicin
Mail: ape@clin.au.dk
Fastnet: +4593508408

Talentudvikling, Administration (Faglighed), Ph.d.-studerende, Health, Health, Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder