Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Fokus på god omgangstone i 2017

Hovedarbejdsmiljøudvalget (HAMU) og Hovedsamarbejdsudvalget (HSU) sætter i 2017 fokus på god omgangstone og kommunikation.

20.01.2017 | Signe Opstrup

Foto: Melissa Bach Yildirim, AU Foto

Den psykiske arbejdspladsvurdering af Aarhus Universitet viste blandt andet, at omgangstonen nogle steder på universitetet opleves som hård. Derfor har hovedarbejdsmiljøudvalget (HAMU) og hovedsamarbejdsudvalget (HSU) vedtaget, at der på hele universitetet sættes ekstra fokus på god omgangstone i 2017.

Rektor og formand for HAMU og HSU, Brian Bech Nielsen, opfordrer alle til at bakke op om indsatsen:

”En god omgangstone er en forudsætning for det gode, psykiske arbejdsmiljø på universitetet – og alle andre steder for den sags skyld. Vi skal tænke på, hvordan vi taler, og hvordan det bliver modtaget. Desuden er der grund til at være ekstra omhyggelig, når vi skriver mails. Det skrevne ord kan meget let komme til at fremstå meget mere koldt og unuanceret end tilsigtet. Selv når der er grund til at udtrykke kritik, kan budskabet godt leveres på en opbyggelig måde,” siger Brian Bech Nielsen. 

I løbet af 1. kvartal 2017 drøfter formandskabet i HAMU/HSU et oplæg til, hvordan vi kan arbejde med den gode omgangstone på Aarhus Universitet.  

Udover det ekstra fokus på den gode omgangstone arbejder fakulteterne og enhedsadministrationen desuden med APV-handleplanerne på baggrund af rapporterne fra den psykiske APV 2016. Der arbejdes både med lokale initiativer og de fire anbefalede fælles AU-temaer. 

Yderligere oplysninger

Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet