Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Formanden takker af

Efter otte år i AU’s bestyrelse, seks af dem som formand, siger Michael Christiansen farvel. Han takker universitetets medarbejdere og studerende for et samarbejde og en indsats, der fylder ham med lige dele taknemlighed og stolthed.

20.01.2017 | Michael Christiansen

Michael Christiansen har siddet i AU's bestyrelse i otte år, de seks af dem som formand. Til februar overlader han roret til Connie Hedegaard.

Kære medarbejdere og studerende

Min tid som medlem af bestyrelsen og som formand er ved at løbe ud, og Connie Hedegaard tager nu over på formandsposten. Selv om jeg gerne havde fortsat, er jeg tilhænger af otte års reglen. Det er godt med udskiftning, og jeg er sikker på, at universitetet er i de bedste hænder med Connie som formand.

Jeg vil tænke tilbage på otte meget spændende år. Det har været en fantastisk og lærerig rejse sammen med jer, og jeg vil gerne takke jer alle for jeres store indsats med at skabe et af verdens bedste universiteter. Jeg er stolt over at have været formand for et universitet, som tør sætte ambitionsniveauet højt og samtidig leverer imponerende resultater.

lldsjæle i alle hjørner af organisationen har bidraget – videnskabeligt såvel som administrativt – til at skabe et solidt og fremtidssikret universitet. Vi har i fællesskab bragt universitetet derhen, hvor det nu står i spidsen for den samfundsmæssige udvikling med den afgørende nytænkning og helt nødvendige refleksion.

Det har også været en rejse med meget store udfordringer. De store fusioner, som startede tilbage i 2006 og sluttede med Ingeniørhøjskolen i Aarhus ultimo 2011 medførte store omvæltninger. De var nødvendige, men i vores iver efter at komme i mål var vi ikke tilstrækkeligt opmærksomme på at få reformerne forankrede på hele universitetet. Det blev der rettet op på, og nødvendige justeringer blev foretaget, så vi står med et fornyet og stærkt universitet i dag. Vi må aldrig glemme, at et universitet først og fremmest består af medarbejdere og studerende. Godt nok bor vi på en af verdens smukkeste og bedste campusser, men bygninger og omgivelser skaber ikke viden og kandidater.

Aarhus Universitet vil fortsat opleve forandringerne og justeringerne. De er nødvendige for universitetets udvikling. Et af de projekter, som jeg glæder mig meget til at følge fra sidelinjen, er Campus 2.0. Det er en enestående mulighed for at videreudvikle en unik campus lige i hjertet af Aarhus, til glæde for både studerende, medarbejdere, erhvervsliv og borgere.

Jeg siger farvel til bestyrelsen, men heldigvis ikke til Aarhus Universitet, idet jeg glæder mig meget til at følge jeres udvikling fra sidelinjen.

Kære medarbejdere og studerende: Tak for samarbejdet og held og lykke i fremtiden.

Navnenyt, Videnskabelig medarbejder, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Politik og strategi, Teknisk/administrativ medarbejder, Ph.d.-studerende