Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Forsker fra Aarhus er ny formand for Dansk Endokrinologisk Selskab

Professor og overlæge Troels Krarup Hansen fra AU og AUH er valgt som ny formand for Dansk Endokrinologisk Selskab.

12.05.2016 | Helle Horskjær Hansen

I 2015 blev Troels Krarup Hansen professor ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Nu kan han også skrive formand på visitkortet.

I 2015 blev Troels Krarup Hansen professor ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Nu kan han også skrive formand på visitkortet.

De godt 700 medlemmer af Dansk Endokrinologisk Selskabs (DES) har fået ny formand. Troels Krarup Hansen er professor i diabeteskomplikationer ved Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet og arbejder som overlæge på Medicinsk Endokrinologisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital. På selskabets generalforsamling i begyndelsen af maj blev han valgt som ny formand

Troels Krarup Hansen ser frem til at give sig i kast med arbejdet.

"Jeg glæder mig til at arbejde videre med og fremme de nationale behandlingsvejledninger inden for endokrinologi, som vi har udviklet de seneste fem år. Derudover vil jeg som formand arbejde for at styrke vores postgraduate uddannelsesforløb, så vi fortsat kan få uddannet en masse dygtige endokrinologer," siger den nyudnævnte formand. 

Han forudser, at formandsposten bliver en spændende, men også en udfordrende tjans. 

"Der sker rigtig meget på diabetesområdet disse dage. Etableringen af flere Steno Diabetes Centre skaber både muligheder og udfordringer. I selskabet hersker en bekymring om, at vi risikerer at blive splittet op i en gruppe af diabeteslæger og en gruppe af øvrige endokrinologiske læger. Jeg vil arbejde for, at vi undgår den opsplitning," lyder det fra formanden.

Troels Krarup Hansen er 49 år og har tidligere siddet i DES’ bestyrelse i fire år. Heraf to år som næstformand og de sidste år som såkaldt president elect. Han har fungeret som formand siden 2. maj.

Yderligere oplysninger

Professor og overlæge Troels Krarup Hansen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Medicinsk Endokrinologisk Afdeling
Mobil: 6167 9616
troels.krarup.hansen@clin.au.dk

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin, Videnskabelig medarbejder, Teknisk/administrativ medarbejder