Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Forskning i blod-hjerne-barriere får flere millioner fra Lundbeckfonden

Lektor, ph.d. Morten Schallburg Nielsen fra Institut for Biomedicin, AU, modtager sammen med forskere fra KU, DTU og AAU, 20 mio. kr. til forskning i blod-hjerne-barrieren, som forhindrer effektiv transport af medicin ind i hjernen.

13.03.2017 | Henriette Stevnhøj

Lektor Morten Schallburg Nielsen får støtte fra Lundbeckfonden til forskning i blod-hjerne-barrieren.

Hjernens celler ligger godt beskyttet bag en såkaldt blod-hjerne-barriere, som afviser uønskede proteiner, giftstoffer og fremmed organismer. Men barrieren blokerer også for medicinsk behandling af hjernesygdomme som eksempelvis Alzheimers og Parkinsons sygdom.

Lundbeckfonden tildeler nu 20 mio. kr. til et forskerhold, der arbejder på at forstå barrieren bedre og finde en måde at omgå den på. Bevillingen er en fortsættelse af en tidligere bevilling på 40 mio. kr.


I Morten Schallburg Nielsens forskningsgruppe bliver der arbejdet på at identificere en eller flere receptorer, der kan transportere medicin forbi den beskyttende barriere om hjernen. Det vil kunne bane vejen for at udvikle ny og effektiv medicin mod hjernesygdomme.

 

Læs også Lundbeckfondens pressemeddelelse.

 

Kontakt:

Lektor, ph.d. Morten Schallburg Nielsen
Institut for Biomedicin, Aarhus Universitet
28 99 23 87
mn@biomed.au.dk

Bevillinger og priser, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Institut for Biomedicin, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Ph.d.-studerende, Offentligheden/Pressen