Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Forskningsåret: 103 søger om 45 pladser

Fristen for at ansøge om at blive indskrevet på forskningsåret på Health til september er nu udløbet, og et rekordstort antal sundhedsvidenskabelige studerende har søgt.

20.04.2016 | Kirsten Olesen

Ansøgerne får besked på mail i slutningen af juni efter normal procedure.

Flere end tidligere og flere end forventet vil blive skuffet, når de i slutningen af juni får besked på, om de er blevet indskrevet som forskningsårs-studerende på Health i den såkaldte april 2016-runde. I alt 103, fortrinsvis medicinstuderende på kandidatdelen, har nemlig søgt om indskrivning til efteråret.

“Men som det blev meldt ud tidligere på året, har vi desværre været nødsaget til at begrænse antallet af indskrivninger til 120 i 2016, og der er maksimalt 45 ledige pladser i denne runde. Da vi samtidig har modtaget det hidtil højeste antal ansøgninger, ligger det i kortene, at vi desværre må afvise ekstra mange – også i tilfælde, hvor de studerende selv har midler med”, siger prodekan for talentudvikling, Lise Wogensen Bach.

Muligheden for at blive optaget uden om ansøgningsrunderne via et såkaldt ”fast track”, hvis man har opnået fuld ekstern finansiering, blev suspenderet ved sidste ansøgningsrunde, og den er fortsat suspenderet.

Økonomien spiller ind

Et udvalg under Healths fakultetsledelse har op til den aktuelle runde arbejdet med at udfolde kriterier til vurdering af ansøgningerne for at tydeliggøre, hvilke krav og forventninger der er til de studerende og til indholdet af forskningsåret. På den ene side ligger hensynet til, at forskningsåret er en succes for de studerende og som rekrutteringsplatform for forskningsmiljøet, og på den anden side ligger hensynet til de økonomiske vilkår, som Health er underlagt bl.a. i forbindelse med fremdriftsreform og færdiggørelsesbonusser.

Ansøgningerne bliver som altid behandlet af tildelingsudvalget, og ansøgerne får besked på mail i slutningen af juni efter normal procedure. Kriterier for vurdering af ansøger og projekt er beskrevet på Ph.d.-skolens hjemmeside.


Fakta:

  • Forskningsåret består af 12 måneders forskning på fuld tid og under vejledning på ét af institutterne på Health. Den studerende skal søge orlov i mindst 6 måneder fra studiet under forskningsåret.
  • AU taber færdiggørelsesbonus, hvis kandidatforløbet bliver afbrudt, mens man tager sit forskningsår, fordi man skal være færdig på normeret tid + 3 måneder for at udløse en færdiggørelsesbonus til AU.
  • Som led i fremdriftsreformen skal AU forbedre gennemførselstiden på studierne. Hvis det ikke sker, får AU en såkaldt studiefremdriftsbøde.
Talentudvikling, Sundhed og sygdom, Alle grupper, Institut for Folkesundhed, Health