Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Forskningsleder tilknyttet som professor på AU

Flemming Bro er tiltrådt et professorat tilknyttet Institut for Folkesundhed, hvor han skal forske i kvalitetsudvikling af almen praksis.

15.03.2016 | Ida Kellemann Thomsen

Praktiserende læge og professor Flemming Bro vil arbejde på at skabe et bindeled mellem forskning og patienters daglige møde med sundhedsvæsnet. Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet

Praktiserende læge og professor Flemming Bro vil arbejde på at skabe et bindeled mellem forskning og patienters daglige møde med sundhedsvæsnet. Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet

1. februar begyndte Flemming Bro sit professorat ved Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet. Som praktiserende læge og professor kommer hans arbejde til at udgøre et bindeled mellem forskningen og patienters daglige møde med sundhedsvæsnet.

”Sundhedsvæsnet skal i de kommende år forandres grundlæggende. Med udgangspunkt i almen praksis skal forskningen i kvalitetsudvikling give os viden, der sikrer, at de nødvendige forandringer sker på et så oplyst grundlag som muligt,” fortæller Flemming Bro, og fortsætter:

”Det sker ved, at vi får indsigt i, hvordan forandringer bedst sker for den enkelte læge, i den enkelte praksis og i samarbejdet med det øvrige sundhedsvæsen. Egen læge er en ’krumtap’ i det danske sundhedsvæsen, og vi er nødt til at vide, hvordan vi skaber de bedste rammer for forandring i en sektor, der vil få stadig større betydning,” fortæller Flemming Bro.

Almen praksis er patienters indgang til sundhedsvæsnet. Flemming Bros professorat fokuserer derfor på at udvikle kvaliteten i mødet mellem patient og egen læge. Forskningen skal skabe sammenhæng for patienten.

Aarhus Universitet og Forskningsenheden for Almen Praksis står bag professoratet.

 

Yderligere oplysninger:

Professor, forskningsleder Flemming Bro

Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed

Direkte telefon: 8716 7898

Mobil: 6167 0071

fbro@ph.au.dk

Navnenyt, Forskning, Videnskabelig medarbejder, Institut for Folkesundhed, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Ph.d.-studerende, Offentligheden/Pressen