Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Fortjener kvindelige forskere flere fondsmidler?

Der skal kraftigere tiltag end provokerende overskrifter til at tippe den skæve balance i fordelingen af fondsmidler mellem kvindelige og mandlige forskere. Du kan blande dig i diskussionen om udfordringer og løsninger på seminaret: "Research funding – equal opportunities?" den 27. november.

13.11.2019 | Henriette Stevnhøj

Der er masser af kvindelige forskere på Health, men det kniber for dem at tiltrække forskningsmidler. På et seminar d. 27.11 skal der drøftes ideer til at udligne skævheden. Arkivfoto: Søren Kjeldgaard.

Kvindelige forskere får langt færre og mindre forskningsbevillinger end deres mandlige kolleger. Er der for få ansøgninger fra kvinder, er deres ideer uinteressante, eller rækker talentet bare ikke langt nok til at indfange fondenes opmærksomhed? 
Der er formentlig enighed om, at det næppe er mangel på talent eller ideer hos kvindelige forskere, som forklarer skævheden i fordelingen af fondspenge.
Ligesom det er fakta, at en høj koncentration af forskningsmidlerne ender hos en lille elite af forskere (hvoraf hovedparten er mænd).
  
Til gengæld går bølgerne højt i diskussionen om, hvordan man retter op på uligestillingen i fordeling af fondsmidler.

Vil du med i diskussionen, er der en anledning den 27. november ved seminaret Research funding – equal opportunities?, som finder sted på AIAS.
Indgangsbønnen er skævhed i forskningsfinansiering, og blandt de inviterede er professor Liselotte Højgaard, der som formand for regeringens taskforce for kvinder og køn i forskningen var med til indsamle viden om virkningen af forskningsprogrammer, som tilgodeser kvinder.

Fra Health deltager en række forskningsledere, som bidrager med deres erfaring og input om forskningsfinansiering.

Seminaret slutter med en paneldebat, som lægger op til refleksion og ideer til løsninger.

Læs mere om oplægsholdere i programmet, hvor du også kan tilmelde dig.

Kontakt:

Rådgiver Lene Bøgh Sørensen
Fakultetssekretariatet
Mobil: 20 33 85 79
Mail: lbs@au.dk

Arrangement, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Health, Health, Teknisk/administrativ medarbejder