Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Fra praktikant til partner

Det krævede et opkald til Mads og Monopolet, før stud.it. Morten Bisbo valgte at sige ja til et opsigtsvækkende tilbud: At blive partner i den virksomhed, hvor han var i praktik. I dag trives han som medejer af it-virksomheden Brand by Hand, selvom det var hårdt at færdiggøre studierne sideløbende med fuldtidsjobbet.

31.01.2017 | Ida Hammerich Nielson

Brand by Hand laver hjemmesider til vidt forskellige kunder – alt fra den private fotograf og sexterapeut til restaurant Langhof og Juul og byen Søndervig til projekter for Region Midtjylland, Uddannelsesministeriet og HEART Herning Museum of Contemporary Art. Foto: Lars Kruse

Ebbe Vestergaard og Morten Bisbo har begge læst Informationsvidenskab, som blandt andet giver kompetencer indenfor proces- og projektledelse. Foto: Lars Kruse

Brand by Hand har til huse i lokaler i Aabyhøj, som tidligere rummede aktivitetsværksted for utilpassede unge. Ebbe Vestergaard og Morten Bisbo har selv været med til at renovere lokalerne. Foto: Lars Kruse

”I må gerne tage skoene af”. 

Ebbe Vestergaard og Morten Bisbo byder smilende indenfor i deres virksomhed Brand by Hand i Aabyhøj. Fem unge medarbejdere sidder og arbejder ved skærmene iført hjemmesko i de lyse og stilrene lokaler med grønne planter og bløde gulvtæpper. Ebbe Vestergaard startede Brand by Hand i 2014 i Studentervæksthuset og i 2015 bød han Morten Bisbo velkommen som praktikant. De to kendte hinanden fra studiet uden at være nære venner. Morten Bisbo oplevede at få stort ansvar i sin praktiktid.

”Virksomheden var ny og der var et stort råderum til at være kreativ og komme med nye ideer. Få uger efter jeg var startet, havde jeg mit første kundemøde med et beboerhus i Øgaderne, som skulle have lavet en hjemmeside.”

Ebbe Vestergaard opdagede, at Morten Bisbo kunne udfordre ham.

”Jeg fik pludselig en sparring, som jeg ikke havde fået før, og det faldt naturligt at tilbyde Morten et partnerskab. Vi har de samme værdier men har forskellige profiler. Morten er den analytiske type, hvor jeg er lidt mere spraglet med hovedinteresse for salg. Vi kan supplere hinanden,” siger han.

Asger Aamund: Gør det

Selvom det var en stor chance, var Morten Bisbo i tvivl. For det var ikke en del af hans plan.

”Jeg havde planlagt, at jeg skulle til udlandet, og så skulle jeg skrive speciale bagefter. Jeg havde på den ene side lyst til at sige ja, på den anden side var jeg bange for at låse mig fast. Jeg er stor fan af Mads og Monopolet og ringede ind med mit dilemma. Alle tre panelister, bl.a. Asger Aamund, var enige om, at jeg skulle gribe denne chance,” siger han.

Og så sad Morten Bisbo pludselig som 24-årig studerende og ejede 30 procent af en virksomhed.

”Det var en vild fornemmelse pludselig at have sit eget kontor og skulle give løn til andre, når jeg ikke engang selv var færdiguddannet endnu.”

Speciale på få måneder

Det var en udfordring for Morten Bisbo at gøre studiet i informationsvidenskab færdigt samtidig med det nyslåede partnerskab. Ebbe Vestergaard manglede selv det sidste af studiet, og i en virksomhed, hvor telefonen skal tages, når den ringer, kan man ikke være væk længere tid.

”Vi har begge skrevet vores specialer på få måneder. Det har også været en udfordring med gruppearbejde på studiet, men vi fandt heldigvis sammen med nogle andre studerende, som havde brug for fleksibilitet – studerende, der boede i en anden by og studerende med børn. Det var ikke nemt at kombinere færdiggørelsen af et studium med fuldtidsarbejde, men det kan lade sig gøre,” siger Ebbe Vestergaard.

Reaktionerne fra omgangskredsen har været blandede, fortæller Morten Bisbo.

”Der er en generel konsensus om, at det er vigtigt at koncentrere sig om studierne og få gode karakterer. Samtidig kan det være svært at forstå, at det er en rigtig virksomhed, vi var i gang med at skabe. Jeg mærkede det selv, da jeg som studerende fulgte Ebbe og hans projekt i Studentervæksthuset fra sidelinjen - jeg anede ikke, om han havde 1 eller 50 kunder. Men nu får vi stor opbakning”.

 

Læs mere om Brand by Hand

 


 

3 gode råd

Ebbe Vestergaard og Morten Bisbo har tre gode råd til dig, der drømmer om at blive iværksætter:

1) Sørg for at starte op sammen nogle andre – så har du mulighed for at få sparring og dele din op/nedture

2) Fokuser indledningsvist på dit produkt – lad være med at oprette en webshop før du eksempelvis har noget at sælge

3) Kast dig ud i det – hvad er det værste der kan ske?


Ny ordning giver større frihed til iværksættere på AU 

1. februar 2017 fik studenteriværksættere på AU mulighed for at få mere fleksible studievilkår. Læs mere på iværksætter.au.dk

 

 

 

Samarbejde, Alumne, Ekstern målgruppe, Enhedsadministration, Offentligheden/Pressen