Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Fremtidens tendenser inden for Bio Medical Engineering

Hvilke tendenser præger sundhedssektoren i 2030? Og i 2050? Til juni mødes den internationale sammenslutning for Bio Medical Engineering, BME IDEA, for at analysere og diskutere dette og andre temaer. Aarhus Universitet er en del af dette netværk og i år er det muligt for studerende fra AU at deltage.

07.04.2017 | Niels Skjødt

Billede fra symposiet sidste år i Århus. I år vil der være deltagere fra bla. University of Oxford, Columbia University og Georgia Institute of Technology.

BME IDEA er en international sammenslutning for universitetsenheder, der arbejder med design, innovation og entreprenørskab inden for Bio Medical Engineering. Den 11-13. juni samles netværket på Otto von Guericke Universität i Magdeburg, Tyskland, til sammenslutningens årlige symposium. Aarhus Universitet er en del af BME IDEA repræsenteret ved INNO-X Healthcare, der afholdte symposiet sidste år.

”For alle dem, der er interesseret i det medico-tekniske felt og som har ambitioner om at sætte sit præg på feltet i fremtiden, er dette års symposium i Magdeburg, og netværket i det hele taget, en mulighed man ikke bør lade gå forbi” fortæller kommunikations- og marketingsmedarbejder Niels Skjødt fra INNO-X Healthcare.

Få et indblik i fremtidens sundhedssektor

På symposiet i Magdeburg er hovedtemaet fremtidige tendenser inden for sundhedssektoren, såsom kunstig intelligens, virtual reality, 3D Print og syntetisk biologi. Der vil være en lang række workshops og præsentationer omkring hovedtemaet og der vil være et speciel indlæg om Image Guided Minimal Invasive Therapies. Derudover vil der være tid til at møde specialister og eksperter fra hele verden.

”Hvis man gerne vil skabe sig et netværk af folk, der arbejder behovsdrevet med Bio Medical Engineering, er der gode muligheder for det” uddyber Niels Skjødt, ”alle, lige fra den universitetsbaserede akademiker, til den pragmatiske udvikler fra industrien er repræsenteret på symposiet”.

Deltag på symposiet

Studerende inviteres i år til at deltage på symposiet gennem en poster-konkurrence. Hvis man som studerende er interesseret i at deltage, skal man i første omgang blot skrive et abstract, hvor man kommer med sine egne visioner for feltet i 2030 og 2050. De 10 bedste forslag får betalt rejseomkostningerne til Magdeburg og bliver inviteret til at holde en kort præsentation på samlingen.

”De her symposier plejer at være spændende og sjove at deltage på, så det er bare om at sætte sig ned og skrive et stærkt abstract, så man kan få en god oplevelse til sommer” afslutter Niels Skjødt.

Derudover er det også muligt for andre interessenter at deltage på symposiet

Flere informationer kan findes her: http://www.healthcare-innovation.de

Ved spørgsmål kan INNO-X Healthcare, Institut for Klinisk Medicin, kontaktes på info@innox.dk

Uddannelse, Studerende, Innox, Innox, Talentudvikling, Ph.d.-studerende, Samarbejde