Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Fysioterapeut får doktorat ved Aarhus Universitet

Fysioterapeut, lektor, ph.d. Inger Mechlenburg fra Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet bliver doktor i hofteoperationer på patienter med hoftedysplasi.

17.11.2016 | Henriette Stevnhøj

Fysioterapeut, lektor, ph.d. Inger Mechlenburg er ny doktor ved AU.

Inger Mechlenburg undersøger i sin forskning de biologiske ændringer i knoglevæv, ledbrusk og i blodgennemstrømningen i det afmejslede knoglefragment fra ledbevarende hofteoperationer hos patienter med hoftedysplasi. Forskningen viser, at størstedelen af de hofteopererede patienter ikke udvikler slidgigt. Det ses ved, at størrelsen af knoglecyster og tykkelsen af ledbrusken er uændret 10 år efter operationen. Denne viden er vigtig for ortopædkirurger, som udfører de ledbevarende hofteoperationer. Og ikke mindst for de patienter, som lider af hoftedysplasi.

Titlen på Inger Mechlenburgs doktordisputats er ‘Periacetabular Osteotomy in patients with Hip Dysplasia investigated with Imaging Modalities’. Forsvaret finder sted 2. december 2016, kl. 14.00 i Auditorium 424, Institut for Biomedicin, bygning 1231, Wilh. Meyers Allé, Universitetsparken.

 

Yderligere oplysninger

Fysioterapeut, lektor, ph.d. Inger Mechlenburg
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og Ortopædkirurgisk Afdeling E, Aarhus Universitetshospital
Mobil: 5115 6585
E-mail: Inger.mechlenburg@au.dk

Navnenyt, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin, Health, Videnskabelig medarbejder, Health, Ph.d.-studerende, Teknisk/administrativ medarbejder